Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 829 kJ / 1 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,73 g |
Tuky | 43,84 g |
Vláknina | 9,24 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 25,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev, petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti.
Krok 2: Poté králíka vyjmeme a dáme ho na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat.
Krok 3: Dále do něj přidáme již vychladlé a obrané a dle potřeby rozkrájené králičí maso a necháme vařit. Přidáme smetanu, ve které rozmícháme cca 2-3 lžíce hladké mouky. Dle potřeby dohustíme světlou jíškou a dochutíme dosolením. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť :)
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
Moje poznámka
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 26 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 9 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
kralik na smetane,
kralík na smetaně v papináku,
králík na smetaně s rýží,
kralik na smetane v tlakovem hrnci,
králík na smetaně recept,
králík s těstovinami,
králičí maso na smetaně,
králík na smetaně s těstovinami,
králík na smetaně dita p,
kralik v tlakovem hrnci,
podle mě,
kralik na smetane v hrnci,
králík s s těstovinami,
top recepty kralik na smetaně,
top recepty králík na smetaně-hořčici,
dušený králík na smetaně,
kralik na smetane tlakovy hrnec,
vařený králík,
králík na smetaně s s rýží,
jak se vari kralik na smetaně
Suroviny:
maso králičí,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
kmín celý,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
sůl,
mouka hladká,
smetana
Komentáře (8)
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...