Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 829 kJ / 1 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,73 g |
Tuky | 43,84 g |
Vláknina | 9,24 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 25,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev, petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti.
Krok 2: Poté králíka vyjmeme a dáme ho na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat.
Krok 3: Dále do něj přidáme již vychladlé a obrané a dle potřeby rozkrájené králičí maso a necháme vařit. Přidáme smetanu, ve které rozmícháme cca 2-3 lžíce hladké mouky. Dle potřeby dohustíme světlou jíškou a dochutíme dosolením. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť :)
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
Moje poznámka
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 12 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
kralik na smetane,
kralík na smetaně v papináku,
králík na smetaně s rýží,
kralik na smetane v tlakovem hrnci,
králík na smetaně recept,
králík s těstovinami,
králičí maso na smetaně,
králík na smetaně s těstovinami,
králík na smetaně dita p,
kralik v tlakovem hrnci,
podle mě,
kralik na smetane v hrnci,
králík s s těstovinami,
top recepty kralik na smetaně,
top recepty králík na smetaně-hořčici,
dušený králík na smetaně,
kralik na smetane tlakovy hrnec,
vařený králík,
králík na smetaně s s rýží,
jak se vari kralik na smetaně
Suroviny:
maso králičí,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
kmín celý,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
sůl,
mouka hladká,
smetana
Komentáře (7)
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...