Králík na smetaně, podle mě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 829 kJ / 1 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,73 g |
Tuky | 43,84 g |
Vláknina | 9,24 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 25,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Králíků mám naštěstí dostatečný přísun, takže si to vařím mimo jiné často.
samozřejmě si každý dochucuje podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2016 18:23
Jana Remkova: příště lépe číst ...
5. 10. 2014 15:28
casino: ĎÁBLŮV VYNÁLEZ
5. 10. 2014 14:54
Já dělám takto. osmahnout cibulku na sádle, nebo na oleji, dát sladkou papriku, potom králičí osolené nohy, hřbet, orestovat, podlít vodou nebo vývarem, dusit doměkka (pod pokličkou nebo v tlak. hrnci.)Maso vyjmout,
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
5. 10. 2014 11:01
Je pravda, že bych také spíš orestoval tu zeleninku s cibulí na začátku, ale to je spíš věc zvyku a toho, že jsou to rozdílná jídla. Tohle mi připomíná trochu takové ty skautské kotlíky a nejeden byl dobrý
5. 10. 2014 08:29
Kolega má vlastně dva recepty v jednom
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...
5. 10. 2014 07:28
NO MASO SE DUSI NEBO VAŘÍ VE VODĚ KDE JE ZELENINA KOŘENÍ I CIBULE A ČESNEK .
4. 10. 2014 22:07
Jenom ve vodě? Já mám teda králíka moc ráda a nikoho nechci nějak poučovat, strašně to nesnáším, ale nebylo by fajné to dát aspoň na cibuli, pak tu zeleninu a podlít vodou??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 27 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 49 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Další recepty
Tématické fráze: kralik na smetane kralík na smetaně v papináku králík na smetaně s rýží kralik na smetane v tlakovem hrnci králík na smetaně recept králík s těstovinami králičí maso na smetaně králík na smetaně s těstovinami králík na smetaně dita p kralik v tlakovem hrnci podle mě kralik na smetane v hrnci králík s s těstovinami top recepty kralik na smetaně top recepty králík na smetaně-hořčici dušený králík na smetaně kralik na smetane tlakovy hrnec vařený králík králík na smetaně s s rýží jak se vari kralik na smetaně
Suroviny: maso králičí, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, kmín celý, česnek, cibule, mrkev, petržel, sůl, mouka hladká, smetana
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
7 názorů