Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 829 kJ / 1 393 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,73 g |
| Tuky | 43,84 g |
| Vláknina | 9,24 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 573 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 25,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev, petržel, 1-2 špetky soli, špetku celého nebo drceného kmínu a necháme povařit (podusit) dokud maso nezměkne a nejde od kosti.
Krok 2: Poté králíka vyjmeme a dáme ho na talíř nebo na desku a necháme vychladnout. Mezitím scedíme vzniklý vývar, vybereme koření a zbylou mrkev, cibuli, česnek, propasírujeme nebo rozmixujeme do vývaru odlitého dle množství masa, abychom nemuseli moc dohušťovat.
Krok 3: Dále do něj přidáme již vychladlé a obrané a dle potřeby rozkrájené králičí maso a necháme vařit. Přidáme smetanu, ve které rozmícháme cca 2-3 lžíce hladké mouky. Dle potřeby dohustíme světlou jíškou a dochutíme dosolením. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Dobrou chuť :)
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
Moje poznámka
Králík na smetaně, podle mě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/974D
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 6 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 16 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 6 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 6 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 7 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 9 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 10 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 12 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 13 hodinami
Tématické fráze:
kralik na smetane,
kralík na smetaně v papináku,
králík na smetaně s rýží,
kralik na smetane v tlakovem hrnci,
králík na smetaně recept,
králík s těstovinami,
králičí maso na smetaně,
králík na smetaně s těstovinami,
králík na smetaně dita p,
kralik v tlakovem hrnci,
podle mě,
kralik na smetane v hrnci,
králík s s těstovinami,
top recepty kralik na smetaně,
top recepty králík na smetaně-hořčici,
dušený králík na smetaně,
kralik na smetane tlakovy hrnec,
vařený králík,
králík na smetaně s s rýží,
jak se vari kralik na smetaně
Suroviny:
maso králičí,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
kmín celý,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
sůl,
mouka hladká,
smetana
Komentáře (8)
potom smíchat zakysanou smetanu + mléko + 2 lž. hl. mouky, a vmíchat do šťávy. S knedlíkem nebo s chlebem nebo s těstovinami.
Lze podávat i bez smetany s rýží nebo bramb. kaší.
Když mám dost (až po krk) králičího masa a mám ho dost (hodně), tak stejným způsobem (samozřejmě ne v tom ďáblově vynálezu) vařím POLÉVKU
Na polévku dávám maso ze zvyku do studené vody, ale u králičiny stejně nepoznat rozdíl, do jaké vody se dá vařit - vždy je vyvařené...