Bratislavský salát
Bratislavský salát je klasika, která v sobě spojuje jednoduchost a lahodné chutě. Tento tradiční pokrm z brambor, majonézy, vařených vajec, nakládaných okurek a salámu nebo jemné šunky je ideální volbou nejen na slavnostní stůl, ale i pro rychlé občerstvení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 831 kJ / 2 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,95 g |
| Tuky | 100,61 g |
| Vláknina | 59,65 g |
| Cholesterol | 1,47 g |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 7,59 g |
| Sacharidy | 286,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jemně krájenou cibuli, vařená vejce, okurky, majonézu, tatarku a jogurt a rozředíme trochou zálivky z okurek.
Krok 2: Kořenovou zeleninu uvaříme ve slupce doměkka a vychladlé oloupeme a nakrájíme nadrobno do salátu. Točený salám nastrouháme na velké nudličky.
Krok 3: Vše společně promícháme, ochutíme solí a pepřem a necháme uležet.
Zveřejněno 9. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2g5
Moje poznámka
Bratislavský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2g5
Nejnovější recepty
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky ze zakysané smetany
janka77 před 1 minutou
Květák z horkovzdušné fritézy
Denade před 24 minutami
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Maiya27 před 50 minutami
Špagety s mletým vepřovým masem
jubull před 55 minutami
Placičky z pekingského zelí
Wanilor před 59 minutami
Hrníčkový perník
brtna před 1 hodinou
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Zlatka75 před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bylinkami
Hedvika04 před 2 hodinami
Bavorské vdolečky
Dieta před 2 hodinami
Tématické fráze:
bratislavský bramborový salát,
bratislavské brambory,
bramborový salát s máslovou majonézou,
bramborový salát bez zeleniny a točeného salámu,
bratislavských salát,
bramborové saláty bratislavský,
bratislavsky toceny,
brambory ve slupce za studená,
bratislavskýšalát,
zeleninovy salat bratislavy,
vařené brambory točený salám,
bratislavský bramborový salát bez majonézy,
brambory ve slupce salat,
vídeňský bramborový salát,
bratislavské brombory,
salat točený salám brambory,
loupe se zelenina na bramborový salát,
celer s hlínou,
bramborový salát bratislavský,
vídeňský salát se salámem
Suroviny:
brambory,
vejce,
cibule,
okurky sterilované,
mrkev,
petržel,
celer,
salám točený,
olej,
majonéza,
tatarská omáčka,
jogurt,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
No, ne že by byl rozdíl zásadní, ale je to podobné jako s brambory vařenými ve slupce
...asi jsem měl napsat, že z celeru odstraním kořínky až na čistou bulvu... po uvaření se zelenina krásně (s menšími ztrátami) sloupne nožíkem (bez škrabky).
A proč to tak dělám? Teoreticky by zelenina měla být méně vyvařená..., ale já to dělám proto, že se to tak u nás dělá odjaktěživa
- 5 vajec? Patrně vařených natvrdo
- 1/2 kg mrkve na 1,5kg brambor? Netvrdím, že je to moc, ale je to dost
Brambory a zeleninu lze vařit dohromady v jednom hrnci (já vařim i s vejci, pokud je použiji)
magdalenka:
Také vařím neloupané, položené na bramborách, tedy v podstatě v páře
Třeba je to tady nějaký rodinný název