Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 520 kJ / 1 558 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 95,21 g | 
| Tuky | 85,81 g | 
| Vláknina | 17,65 g | 
| Cholesterol | 560 mg | 
| Sodík | 619 mg | 
| Sůl | 1,43 g | 
| Sacharidy | 94,47 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
Moje poznámka
					 
				
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzVn
Nejnovější recepty
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 2 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 5 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 7 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 8 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kureci vyvar s noky, 
						
						
							vyvar s noky, 
						
						
							vývar z kuřecích krků, 
						
						
							polevka s krupicovymi noky, 
						
						
							kuřecí polévka s noky, 
						
						
							noky do kuřecí polévky, 
						
						
							kureci vyvar s nocky, 
						
						
							krupickove noky, 
						
						
							krupicové noky do polévky, 
						
						
							noky z dětské krupicky, 
						
						
							kuřecí vývar se zeleninou, 
						
						
							kuřecí vývar s nokama, 
						
						
							vyvar s nokama, 
						
						
							noky do vývaru, 
						
						
							kureci vyvar skrupicovymi noky, 
						
						
							kuřecí vývar s nokyo, 
						
						
							zeleninová polévka s noky, 
						
						
							kureci vyvar s mrkvi a noky, 
						
						
							recept na nočky do vyvaru, 
						
						
							kuřecí noky
						
					
						Suroviny:
						
							krk kuřecí, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							petržel, 
						
						
							rajče, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							krupice pšeničná, 
						
						
							pažitka
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (10)
Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
,,TOŠ TAK,,
Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou
klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu
jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly
Ale to naše kuchařinky určitě znají