Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bok s kostí na černém pivu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Drahos z kamene Drahos z kamene

Náročný

Doba přípravy 215 min Doba přípravy: 215 min

215 min (215 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 397 kJ /
6 070 kcal
Bílkoviny230,44 g
Tuky311,44 g
Vláknina45,74 g
Cholesterol 719 mg
Sodík 1,56 g
Sůl3,21 g
Sacharidy564,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150°C asi 2 hodiny, i déle, podle potřeby. Potom odkryjeme a dopečeme na 225°C asi 30 minut. Krok 2: Zelí připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu opečeme dozlatova. Pak přidáme sterilované bílé zelí i s nálevem. Krok 3: Bramboru oloupeme, nastrouháme ji a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti (sůl, cukr, ocet). Krok 4: Potom zelí zahustíme, zaprášíme hladkou moukou. Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Krok 5: Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky, knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Krok 6: Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10-12 minut. Pozor, ať se vám nepřilepí, vařečkou do nich šťouchněte.

Zveřejněno 9. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok s kostí na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRAz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok s kostí na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRAz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Drahoši, máš to pěkné, já jen, že do zelí na zahuštění dávám buď nastrouhanou syrovou bramboru(má dost škrobu) a nebo mouku, obojí na jednou ne;-)Nevidím žádnou šťávu z pečení;-) Máš 2.bod:yes:

Tématické fráze:
vepřový bok s kostí, vepřový bok s kostí recept, pečený vepřový bok s kostí, vepřový bok na pivu, vepřový bok s kostí recepty, vepřový bok na pivě, recept vepřový bok s kostí, veprový bok na cerném pivu, vepřový bok bez kosti recept, vepřový bok recepty, vepřový bok bez kosti recepty, vepřový bok, vepřový bok bez kosti, recept na veprovy bok s kosti, bok na černém pivu, pečený bok s kostí, bok na pivu, vepřovy bok na zelí, pečený vepřový bok na pivu, pečený bok na pivu

Suroviny:
bok vepřový, pivo černé, zelí sterilované, brambory, mouka hrubá, mouka hladká, cukr, bobkový list, pepř, sůl, vejce, kmín celý, harissa, česnek, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu