Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 713 kJ / 409 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,04 g |
Tuky | 25,88 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 835 mg |
Sodík | 986 mg |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozehřáté máslo položíme plátky šunky, které zlehka opečeme. Na opečenou šunku rozklepneme 3 vejce opatrně tak, aby se bílky nesmíchaly se žloutky. Lehce osolíme, opepříme.
Krok 2: Jakmile začne bílek tuhnout vypneme a necháme na pánvi tzv. dojít.
Krok 3: Dle chuti můžeme posypat nasekanou pažitkou, petrželkou, nebo chilli papričkou. Podáváme s křupavou bagetou.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ham and eggs (Šunka s vejci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2JW
Moje poznámka
Ham and eggs (Šunka s vejci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2JW
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 47 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 53 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 54 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Tématické fráze:
ham and eggs,
sunka s vejci,
ham and eggs recept,
ham and eggs-recept,
hamandeggs,
ham and egs,
vejce se šunkou,
šunka s vejci recept,
vejce šunka,
hamandegs,
šunka s vejcem,
opecena šunka,
pravý ham and eggs,
jak se dela ham and egss,
hameggs,
hamaneggs,
ham and egs recept,
jak připravit vejce se šunkou,
šunka vejce recept,
priprava ham
Suroviny:
šunka,
vejce,
máslo,
sůl,
pepř,
nať petrželová,
pažitka,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (9)
Ta RAW SLANINA je pro tento účel nenahraditelná
Óóó přírodo, kdy já se znovu dostanu do Makra
Nevím, jak dlouho se vyskytuje na trhu, ale dostala se ke mně RAW SLANINA 500g (z Makra)
Jedná se o vakuovaný, tepelně neopracovaný produkt a pravděpodobně se to velmi blíží surovině na autentický anglosaský Ham and eggs
Pro mou maličkost je 500g na 4 porce:
První jídlo po otevření
Druhé jídlo za den, dva z masa uloženého v lednici
Zbytek do mrazáku...
Napřed se plátky masa dělají na pánvi nasucho, třeba až do chrumkava a až pak se na trošce přidaného tuku (slanina takřka žádný tuk nepustí) udělají vajíčka
Resumé:
Při porovnání s u nás běžně používanou dušenou šunkou je to, v lepším slova smyslu, nesrovnatelné
5mm uvedených v 1. komentáři je pro nevysušení šunky klíčových
No a ti kteří neholdují třepotavým vejcím, tak na chvilku pánev zadeklují poklicí
Pravý ham and eggs vypadá tak, že plátek šunky je půl centimetru silný ogrilovaný a vejce leží vedle a v různé úpravě, Míchaná, nebo easy over, kdy se udělá naše volské oko a pak se vejce obrátí a ogriluje i z druhé strany. Naše volské oko se jmenuje sunny side up, sluneční stranou nahoru. No a taky ztracené, pouched. Vejce i šunka se dělá na plochém grilu, hlavní součástí americké kuchyně. K tomu nejlépe hash brown, to je ve slupce uvařená brambora, nastrouhaná na hrubém struhadle a opečená taky na grilu.
Tohle vše není kritika receptu, ale jen varianta a proto to píšu sem a ne jako nový recept, to totiž není. A bod dávám.