Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží

Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky zeleniny a necháme vychladnout a ztuhnout.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

19. 2. 2016 15:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 669 kJ / 1 594 kcal
Bílkoviny161,48 g
Tuky100,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 651 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z uvedeného množství bylo asi 1,25 litru sulcu, po ztuhnutí a odstranění sádla 1,20 kg.

V řeznictví neměli nožičky, ale zcela výjimečně měli 1 kg kůží - byla na nich i trocha masa. Tak jsem zkusila udělat sulc pouze z kůží. Nejdřív jsem myslela, že vůbec neztuhne, ale přes noc ztuhl krásně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

18. 11. 2020 13:35

mika59: děkuji za krásnou fotku. I s kousky masa vypadá nádherně. <3
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku. ;-)

mika59 mika59

17. 11. 2020 21:59

Přidali jsme obranou nožku i zbytek kolena. Máme raději větší kousky. Přidala jsem s dovolením fotku.:-):-K

casino casino

19. 2. 2016 19:53

Jj, znám... Nechávám i zeleninu:-)
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo;-)
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové kúže jak udělat domácí sulc jak uvařit sulc vepřové kuže recept jak udělat sulc domácí sulc z kuzi vepřové kůže recepty domácí sulc s vepřovým masem vepřové koty domácí vepřovy sulc domácí sulc z kůže recept vepřový sulc jak udelat huspeninu recept na sulc neboli huspenina co z vepřových kůží co udelat z veprovych kůzi sulc recept vepřové kůže co udělat z vepřových kůže recepty sulc huspenina

Suroviny: kůže vepřová, voda, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, mrkev, celer, pepř mletý, cibule, ocet

TopRecepty.cz

Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwVr