Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná s bramborovou kaší. Recept je časově náročný, ale chuť výborná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 760 kJ / 2 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 325,71 g |
Tuky | 46,55 g |
Vláknina | 37,24 g |
Cholesterol | 734 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 75,86 g |
Postup přípravy
bobkový list, nové koření, tymián a povidla. Krok 6: Zalijeme vínem, dolijeme vývarem tak, aby bylo maso a zelenina zcela ponořené a ještě trochu přisolíme a opepříme. Krok 7: Přiklopíme víkem a necháme pozvolna táhnout na sporáku na nejnižší stupeň 6 hodin. Krok 8: Po 6-ti hodinách maso vyndáme na talíř. Bobkový list a nové koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Krok 9: Zapneme plotýnku a necháme omáčku zredukovat, aby pěkně zhoustla. Když má požadovanou hustotu, vypneme ji. Krok 10: Dochutíme prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem. Úplně nakonec v ní necháme rozpustit máslo. Krok 11: Na ozdobu si připravíme tenké a dlouhé nudličky z mrkve a petržele. Ty zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje, se solí a pepřem. Krok 12: Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgX5
Moje poznámka
Hovězí líčka na červeném víně, kořenové zelenině a domácích povidlech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgX5
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 40 minutami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 4 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 48 minutami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 7 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 18 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 20 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 20 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 21 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka na červeném víně,
hovězí líčka pohlreicha,
hovězí líčka,
hovězí líčka na červeném víně pohlreich,
hovězí líčka na víně,
hovězí líčka na červeném víně podle pohlreicha,
hovezi na cervenem vine,
hovezi líčka na víně podle pohlreicha,
hovězí líčka podle pohlreicha,
hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou,
hovězí na červeném víně a zelenině,
hovězí líčka recept,
hovězí líčka podle pohlreicha recept,
hovězí líčka na víně pohlreich,
lička na víně pohlreich,
hovězí líčka recepty,
líčka na víně,
recept hovězí lička pohlreicha,
recept hovězí lička pohlreich,
lička na červeném vine
Suroviny:
líčka hovězí,
cibule,
česnek,
víno,
celer,
mrkev,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar hovězí,
ghee,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
povidla švestková,
tymián,
mrkev,
petržel
Komentáře (9)