Přírodní pikantní vepřový plátek
Vepřové maso je stálicí na našem jídelníčku a můžeme s ním experimentovat. Plátky vepřového masa, naloženého v pikantní marinádě a dušené s řapíkatým celerem, jsou měkoučké, šťavnaté a plné chutí. Určitě vám zachutnají.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 952 kJ / 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,32 g |
Tuky | 22,06 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 5,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Prošleháme olej, česnek, hořčici, cukr, sójovou omáčku a zázvor, vznikne marináda. Maso v marinádě obalíme a necháme 2 hodiny odpočívat.
Krok 2: Tuk rozehřejeme. Maso otřeme od marinády a poprášíme zlehka moukou. Dáme na rozpálenou pánev. Opékáme zprudka z obou stran. Ztlumíme plamen, přidáme nakrájený celer a dusíme společně, aby maso bylo měkké a celer křupavý.
Krok 3: Měkké maso vytáhneme a do výpeku přidáme trochu vývaru nebo vody. Necháme chvíli povařit. Jestli je šťáva ještě řídká, zahustíme trochou mouky s vodou a povaříme. Dochutíme případně solí a mletým pepřem nebo sójovou omáčkou a vrátíme maso do šťávy. Společně už jen prohřejeme.
Krok 4: Podáváme s bramborem, rýži nebo těstovinami
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní pikantní vepřový plátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJzE
Moje poznámka
Přírodní pikantní vepřový plátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJzE
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 2 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 5 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 6 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 6 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 8 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 9 hodinami
Tématické fráze:
přírodní vepřové plátky,
vepřový platek,
vepřové přírodní plátky,
pikantní vepřové plátky,
recept na přírodní vepřové plátky,
přírodní vepřový plátek se šťávou,
recepty vepřové přírodní plátky,
přírodní vepřové plátky s rýží,
veprove platky,
vepřové plátky prirodni,
prirodni platek,
pikantní vepřový plátek,
přírodní vepřové plátky recepty,
recept vepřové přírodní plátky,
vepřové plátky s rýží,
vepřové plátky recept,
recepty vepřové plátky pikantní,
přírodní platky,
přírodní vepřový plátek na česneku,
veprove platky pikantni
Suroviny:
maso vepřové,
celer,
olej,
omáčka sojová,
zázvor sušený,
česnek,
cukr,
hořčice pikantní,
chilli,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
tuk,
mouka hladká
Komentáře (7)