Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček momofuku

Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše, chytře a rychle.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 145 min

155 min (10 min příprava + 145 min tepelná úprava)

3. 7. 2016 14:01

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

asi 25 plátků tj. 5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 284 kJ / 3 653 kcal
Bílkoviny145,00 g
Tuky297,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 24,59 g
Sůl61,00 g
Sacharidy100,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 °C. Mně a několika lidem, co bůček takto pekli, se úplně spálil a zadělali jsme si totálně troubu. Na těch 200 °C to úplně stačí.

http://www.cuketka.cz/?p=3732í

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 7. 2016 23:07

jekyll: děkuji :-)

jekyll

3. 7. 2016 20:36

Jana Remkova: Není sladký. Je přiměřeně slaný, prostě bůček.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.

mysulka mysulka

3. 7. 2016 19:35

<3:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 7. 2016 19:00

No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji :-K

jekyll

3. 7. 2016 17:28

Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.

aachje aachje

3. 7. 2016 16:11

cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 7. 2016 15:59

Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bucek momofuku pečený bůček v pomalém hrnci bůček cukr sůl bucek v cukru a soli momofuku recept bůček v pomalém hrnci monofuku bůček mamofuku recepty z bůčku buček v soli nakladany bucek v soli a cukru cuketka bůček buček s cukrem vysoký bůček top recepty bůček bucek na soli a cukru buček v soli a cukru bůček ala mamofuku bucek pomale peceni

Suroviny: bůček bez kosti, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Bůček momofuku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nx3