Roštěná na cibuli
I jídla bez drahých ingrediencí mohou překvapit nečekaným gastronomickým zážitkem. Jemné plátky hovězího roštěnce s omáčkou z výpeku a cibulky, zjemněné máslem, tvoří dokonalý základ. Korunou tohoto pokrmu jsou křupavé cibulové kroužky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 430 kJ / 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,94 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Půl cibule nakrájíme nadrobno, usmažíme na sádle do růžova a odložíme.
Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Na rozpáleném sádle necháme maso zatáhnout z obou stran.
Krok 4: Poté přidáme odloženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem.
Krok 6: Zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat.
Krok 7: Cibuli nakrájíme na kroužky. Rozebrané kroužky posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky.
Krok 8: Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje smažíme dočervena. Ihned po usmažení podáváme.
Krok 9: Na talíře rozdělíme přílohu, maso se šťávou a na maso poklademe hromádky smažené cibule.
Zveřejněno 8. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Moje poznámka
Roštěná na cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0jN
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 13 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 16 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
dejvi01 před 5 minutami
Rajčatová polévka s nudlemi
Aknytsirk před 6 minutami
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 1 hodinou
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 1 hodinou
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 2 hodinami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 15 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 16 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 17 hodinami
Tématické fráze:
videnska rostena,
rostěná pecene,
roštěná na cibuli,
rostena jako minutka,
pecena rostena,
vídeňská hovězí roštěná,
roštěnky na cibuli,
pečené roštěnky,
pečený roštěnec,
pečená roštěnka,
videnska pečeně,
top recepty roštěná,
vídeňská roštěná s rýží,
vídeňská roštěná minutka,
roštěná minutka,
rostena s hranolkama,
recepty vídenská roštenatop recept,
minutky s nizkeho rostence,
vídeňská roštěná recept,
videnska rostena jako minutka
Suroviny:
roštěnec nízký,
cibule,
máslo,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
olej
Komentáře (38)
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4072&...
Zatím se tu bavíme o pečených a dušených roštěnkách, tak proč sem montujete vcelku pečený roštěnec?