Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 884 kJ / 1 406 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,36 g |
| Tuky | 133,77 g |
| Vláknina | 7,15 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Špek pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Vepřovou plec kuchyňsky upravíme, potřeme směsí z dijonské hořčice, mixovaných sušených rajčátek v oleji, soli, pepře a kurkumy. Krok 2: Povrch špalíčku vepřové plece hustě potřeme touto směsí. Ochucené maso vložíme do hluboké pánve s vyškvařeným špíčkem a opékáme z obou stran do zatažení masa. Krok 3: Maso se špekem vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme dvě lžíce krystalového cukru a necháme zlehka karamelizovat.
Přidáme mrkev, nakrájenou na tenká kolečka a zamícháme. Maso s výpekem vložíme do pekáčku, přidáme sypký bobkový list (nebo 2 bobkové listy), zbytek hořčicové směsi, 2 kuličky nového koření a 2 kuličky celého pepře. Zalijeme vývarem z kostí. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů doměkka za stálého podlévání výpekem. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme koření. Maso nakrájíme na plátky a dáme stranou. Sos z masa a zeleniny ponorným mixerem rozmixujeme.
Zakysanou smetanu smícháme se 2 - 3 lžícemi vývaru, přidáme mouku, rozmícháme a vlijeme do sosu.
Necháme ještě povařit cca 12 minut. Krok 5: Omáčku nakonec zjemníme plátkem másla. Dochutíme hořčicí, solí apod.
Omáčku podáváme na talíři s kurkumovými knedlíky. Nakonec položíme na talíř k omáčce plátky masa.
Zveřejněno 21. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemná omáčka s hořčicí, sušenými rajčátky s vepřovým špalíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m93n
Moje poznámka
Jemná omáčka s hořčicí, sušenými rajčátky s vepřovým špalíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m93n
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Tématické fráze:
sos k vepřovému masu recept,
sos k vepřovému masu,
sos z výpeku,
vepřové na hořčici,
omačka s hořtici,
recepty omacky,
hořčičná omáčka,
hořčičná omáčka recept,
recept na vepřová plec bez kosti omáčka,
recept na sos k masu,
dionska omacka k masu,
dijonská omáčka pod maso,
sos z kostí,
omáčka z vypeku vepřovému masu,
recepty se sušenou hořčicí,
vepřové s omáčkou,
recepty na omáčky,
omáčka z dijonské hořčice,
omáčka z dijonské hořčice,
omáčky s vepřovým recepty
Suroviny:
plec vepřová,
špek,
rajče sušené v oleji,
sůl,
koření nové koření,
pepř,
kurkuma,
bobkový list mletý,
hořčice dijonská,
mrkev,
smetana zakysaná,
cibule,
cukr třtinový,
máslo,
kost,
mouka
Komentáře (4)