Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 166 kJ / 2 191 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,73 g |
| Tuky | 89,96 g |
| Vláknina | 36,70 g |
| Cholesterol | 499 mg |
| Sodík | 450 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 214,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme.
Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí). Přidáme česnek, vejce, kroupy a vše rukama propracujeme. Necháme stát minimálně půl hodiny. Krok 2: Naplníme zelné listy a ukládáme do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme péct termooběhem na cca 20 minut. Na konci pečení vytáhneme pekáč z trouby a na každý goląbki (závitek) položíme plátek balkánského sýra. Troubu přepneme na gril a necháme zapéct. Krok 3: Spařená, oloupaná rajčata, pokrájíme na kostky a přidáme k nim pokrájená sušená rajčata.
V odpovídajícím kastrolu na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, feferonku a několik oliv. Chvíli restujeme, pak mírně podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, vše podle chuti. Tyčovým mixerem vytvoříme hladkou omáčku, pokud je řídká, za stálého míchání zredukujeme.
Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí). Přidáme česnek, vejce, kroupy a vše rukama propracujeme. Necháme stát minimálně půl hodiny. Krok 2: Naplníme zelné listy a ukládáme do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme péct termooběhem na cca 20 minut. Na konci pečení vytáhneme pekáč z trouby a na každý goląbki (závitek) položíme plátek balkánského sýra. Troubu přepneme na gril a necháme zapéct. Krok 3: Spařená, oloupaná rajčata, pokrájíme na kostky a přidáme k nim pokrájená sušená rajčata.
V odpovídajícím kastrolu na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, feferonku a několik oliv. Chvíli restujeme, pak mírně podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, vše podle chuti. Tyčovým mixerem vytvoříme hladkou omáčku, pokud je řídká, za stálého míchání zredukujeme.
Zveřejněno 30. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Goląbki dle Karola Okrasy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1vJZ
Moje poznámka
Goląbki dle Karola Okrasy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1vJZ
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 16 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 49 minutami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 4 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Tématické fráze:
paprika karola,
golombki,
golobki,
gotabki,
golambki,
recept na golombki,
citronová okrasa na svíčkovou,
recept golombki,
golombki recept,
nakládané vepřenky,
balkanske zelne listy,
gołąbki,
golombci recept,
kuchařka recepty golabki z ryze,
kuchařka recepty golabki,
mleté maso v zelném listu,
golapky,
recepty z hlavkoveho zeli,
golabci,
karola paprika
Suroviny:
zelí,
maso mleté,
česnek,
cibule,
máta,
rajče,
vejce,
citron,
paprika,
kroupy ječné,
protlak rajčatový,
vývar masový,
feferonka,
sůl,
pepř bílý,
cukr,
koření provensálské,
květ muškátový,
olej,
bobkový list,
koření nové koření mleté
Komentáře (1)