Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 166 kJ / 2 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,73 g |
Tuky | 89,96 g |
Vláknina | 36,70 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 450 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 214,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme.
Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí). Přidáme česnek, vejce, kroupy a vše rukama propracujeme. Necháme stát minimálně půl hodiny. Krok 2: Naplníme zelné listy a ukládáme do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme péct termooběhem na cca 20 minut. Na konci pečení vytáhneme pekáč z trouby a na každý goląbki (závitek) položíme plátek balkánského sýra. Troubu přepneme na gril a necháme zapéct. Krok 3: Spařená, oloupaná rajčata, pokrájíme na kostky a přidáme k nim pokrájená sušená rajčata.
V odpovídajícím kastrolu na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, feferonku a několik oliv. Chvíli restujeme, pak mírně podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, vše podle chuti. Tyčovým mixerem vytvoříme hladkou omáčku, pokud je řídká, za stálého míchání zredukujeme.
Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím bulharskou Šarenou solí). Přidáme česnek, vejce, kroupy a vše rukama propracujeme. Necháme stát minimálně půl hodiny. Krok 2: Naplníme zelné listy a ukládáme do pekáče natěsno vedle sebe na pomaštěný pečící papír. Potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a necháme péct termooběhem na cca 20 minut. Na konci pečení vytáhneme pekáč z trouby a na každý goląbki (závitek) položíme plátek balkánského sýra. Troubu přepneme na gril a necháme zapéct. Krok 3: Spařená, oloupaná rajčata, pokrájíme na kostky a přidáme k nim pokrájená sušená rajčata.
V odpovídajícím kastrolu na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme rajčata, bobkový list, nové koření, feferonku a několik oliv. Chvíli restujeme, pak mírně podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme pepřem, lehce cukrem, citronovou šťávou, vše podle chuti. Tyčovým mixerem vytvoříme hladkou omáčku, pokud je řídká, za stálého míchání zredukujeme.
Zveřejněno 30. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Goląbki dle Karola Okrasy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1vJZ
Moje poznámka
Goląbki dle Karola Okrasy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1vJZ
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
paprika karola,
golombki,
golobki,
gotabki,
golambki,
recept na golombki,
citronová okrasa na svíčkovou,
recept golombki,
golombki recept,
nakládané vepřenky,
balkanske zelne listy,
gołąbki,
golombci recept,
kuchařka recepty golabki z ryze,
kuchařka recepty golabki,
mleté maso v zelném listu,
golapky,
recepty z hlavkoveho zeli,
golabci,
karola paprika
Suroviny:
zelí,
maso mleté,
česnek,
cibule,
máta,
rajče,
vejce,
citron,
paprika,
kroupy ječné,
protlak rajčatový,
vývar masový,
feferonka,
sůl,
pepř bílý,
cukr,
koření provensálské,
květ muškátový,
olej,
bobkový list,
koření nové koření mleté
Komentáře (1)