Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ossobucco na kapustičkách

Lahodná variace italského klasického pokrmu, kde pomalu dušené hovězí koleno s kostí v morku propojuje lehce nahořklou chuť kapustiček. Dlouhé pečení dodává masu hloubku a křehkost.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 901 kJ /
693 kcal
Bílkoviny33,46 g
Tuky31,54 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 936 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy57,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ossobuco po okrajích několikrát nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: V pánvi na sádle maso osmažíme a uložíme do sádlem lehce vymazané zapékací mísy. Krok 3: Do pánve po mase přihodíme kostičky uzeného, osmahneme je, přidáme nakrájenou cibuli a ke konci už jen krátce kapustu. Krok 4: Směs urovnáme do zapékací mísy kolem masa. Podlijeme hovězím vývarem. Krok 5: Zakryté dáme do vyhřáté trouby péct na 150 °C na 2-3 hodiny. Krok 6: Pokud je třeba, průběžně podléváme vývarem. Krok 7: Podáváme s mačkaným bramborem nebo bramborovou kaší.

TIP: Milánské ossobuco znamená kost s dírou

Zveřejněno 11. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ossobucco na kapustičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkO0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ossobucco na kapustičkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkO0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ideální slavnostní jídlo, které zahřeje i potěší. 😊

Tato kombinace ossobucco s kapustičkami a slaninou by mi určitě chutnala:yes:

cathleen: Žasnu, že u vás prodávají hovězí veverku:-O (řeznickou panenku), protože je to vzácnost a toto maso bylo odjakživa jen podpultové.

radiator: :-D ještě před rokem, když jsem se po ní zkusmo ptala, mi v prodejně řekli, že ji nemívají, řezníci si ji prý nechávají pro sebe. Už min. půl roku ji ale v nabídce mají - máme blizoučko jatka, proto je prodejna výborně zásobená.

<3:-K:yes:

U nás bych si asi pochutnala kvůli kapustičkám jen já a dcera, ale je to parádní;-):-)

cathleen: to znám - s bleskem se jídlo fotí hrozně, jako spálené to ale nevypadá;-):-)

cathleen: je to krásny recept, veľmi by som si pochutnala. Z mála surovín si vytvorila báječnú záležitosť.

U nás řezník koukal jak zjara, když jsem se po tomhle mase ptala - nakonec mi vnutil kližku a morkové kosti:-D, tak budu improvizovat:-) - je to nádhera:yes:

magdalenka: no, já vím, právě proto to budu mít jak puzzle:-D

hosta: že puzzle...:-D:-D:-D

Vidím nadpis ossobucco a říkám si- to bude určitě zase Iva :-)

zizala: :-8 no, no. Máme ho tu prakticky u nosu (prodejnu), můžu si říct, jak veliké kousky mi mají na odpoledne schovat....a je to opravdu úžasné maso:-!:yes:
V troubě jsem ho dusila poprvé.

cathleen: Tiše závidím ;-):-) v dobrém, samozřejmě.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kuchařka pro dceru růžičková kapusta, osobucco recepty, jak péct ossobucco, ossobuco s růžičková kapusta recepty, vepřové ossobucco recepty, ossobucco příprava, ossobucco na pánvi, ossobucco recepty v troubě, ossobuco recepty, růžičková kapusta, ossobucco vývar, hovězí v kapustičkách, telecí ossobucco recepty, dušena kapusta kuchařka pro dceru, ossobuco emanuela, kuchařka pro dceru ossobuco, recept na bajecnu kotletu, kýta ossobucco

Suroviny:
kapusta růžičková, bůček uzený, cibule, mouka hladká, sůl, pepř mletý, sádlo, vývar hovězí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu