Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná ovarová polévka s kroupami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

3. 1. 2017 22:49

Suroviny

Porce: 2-4

Nutriční hodnoty

Energie4 145 kJ / 991 kcal
Bílkoviny42,13 g
Tuky8,01 g
Vláknina26,85 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy175,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/falesna-ovarova-pole.... K přípravě využijeme vývar z vařeného uzeného masa, který nám zůstane třeba při přípravě čočky s masem, jako třeba u receptu na Bylinkovou čočku se špenátem a rajčaty http://www.mojetara.cz/recipe/bylinkova-cocka-se-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

5. 1. 2017 06:05

Pocházím z východních Čech, a tam se "prdelačka" dělá, jak píše casino, z čistého vývaru po ovaru, v němž se vaří jelita a jitrnice. Potvrzuji také, že u nás se používá název "vejmrda" pro teplou sladkokyselou přílohu k ovaru, připravovanou z vývaru, křenu a jablek. Dělávala ji babička a byla skvělá. <3

hosta hosta

5. 1. 2017 00:20

casino: taktak - u nás se ale jelita, tlačenky a jitrnice vaří v solo vodě, pocit vyvářených střev nám do polévky neštymuje;-). Černá polévka se dělá pouze z vývaru po ovaru... atd.atd... jak píšeš, dává se tam chladná rozmíchaná krev. Rozdává se až ta černá - a předtím se míchá a míchá a míchá...:-D

hosta hosta

5. 1. 2017 00:17

mojetara: možná - určitě falešná je, že může být dobrá se ale nevylučuje :-)

casino casino

5. 1. 2017 00:16

No, u nás se ta černá polévka (jejíž název když jsem slyšel poprvé, tak se mi neudělalo dobře:-(( dělá podobně jak píše hosta:
Vše se vaří v jednom kotli; troška bílé polévky se použije k ovaru do vejmrdy (název patrně z Čech), posléze se ve vývaru ovaří tlačenky, jitrnice, jelita a do vývaru se vývarem opláchne nádobí (lavory, vaničky) od prejtů. Část bílé polévky se rozdá s výslužkou a do zbytku se rozmíchá část krvavé obcházky (jelitový prejt pečený v brutvanu) povaří se to a máme velmi žádanou černou zabíjačkovou polévku:-)

mojetara mojetara

5. 1. 2017 00:11

hosta: Nejmenuje se to "falešná"?

hosta hosta

4. 1. 2017 19:53

Nadja: ten třetí bod jistě myslíš jako vtip, že? Prdelačka se dělá při zabíjačce z vývaru po vaření ovaru, přidávají se vařené kroupy, osmažená cibule, česnek, majoránka - a především vepřová krev. Polévka z jelit je trochu něco jiného:-)

Nadja Nadja

4. 1. 2017 18:59

casino: :-O také to vidím jako uzenou polévku.
<3 Zabíjačková ovarová je pouze silný vývar z vepřového masa, bez jakékoliv zeleniny. A do vývaru jsou vloženy uvařené velké kroupy, někdy i kousky masa.
<3 A prdelačka je zase voda, v níž se vařila jelita - její hustota záleží na tom, kolik jelit při vaření popraská.

casino casino

4. 1. 2017 10:18

Falešná ovarová polévka s kroupami
"vařené uzené vepřové maso," "využijeme vývar z vařeného uzeného masa,"
Mně to přijde spíše jako pravá, nefalšovaná "Polévka z uzeného";-) Pokud tedy slůvko "uzené" v postupu není dílem nějakého zlovolného šotka;-)
No, možná ale je to mou pomýlenou představou o ovarové polévce:-(
Jóóó, dát tam místo "uzeného" (a krup) kus jelita, tak to by byla polívčička:yes:, Sice falešná, ale už skoro pravá prdelačka, že:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ovarová zabíjačková polévka recept falešná prdelačka veprova polevka s kroupami polévka z tlačenky ovarova polevka z jelita polévka z ovaru ovarová polévka ovarová polévka z jitrnice vepřovy vyvar s kroupami černá polévka z jelita ovarová polévka s kroupami ovarová polévka z jelit vývar z ovaru polévka z vepřového masa s kroupami bílá zabíjačková polévka recept prdelacka s kroupami polevka s kroupami pečené krvavé kroupy kroupy střední jak se vaří černá polévka s kroupami

Suroviny: maso vepřové, vývar zeleninový, maso vepřové, mrkev, petrželka kořenová, celer řapíkatý, kroupy, česnek, pepř, sůl, majoránka, pepř, bageta, máslo, petržel

TopRecepty.cz

Falešná ovarová polévka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v69M