Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Avynka Avynka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 072 kJ /
3 124 kcal
Bílkoviny236,01 g
Tuky169,60 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 930 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy84,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pečlivě omyjeme, osušíme a vložíme do marinády, kterou rozšleháme z uvedených surovin pěkně dohladka. Já maso marinuji v zipových sáčcích, do kterých vložím celé maso, zaliju marinádou, sáček uzavřu. Vložím do ledničky nejméně na 2 hodiny, lépe přes noc. Občas sáček s masem vytáhnu, promnu ho pořádně, aby marináda pořád pokrývala celý povrch masa a zase vrátím do ledničky. Krok 2: Před pečením vezmu vnitřek pomalého hrnce (kdo nemá vytahovací, udělá tento krok v jiném kastrolu či na pánvičce), dám do něj plátek másla a nechám ho na sporáku rozpustit. Mezitím vytáhnu maso ze sáčku, které následně vložím kůží dolů na rozpálené máslo a nechám to několik minut tak. Masem nehýbeme, pustí se samo. Tento proces trvá zhruba 4-5 minut, pak otočíme a necháme opéct z druhé strany další 3-4 minutky. Krok 3: Poté maso opatrně vytáhneme, dáme na prkýnko kůží nahoru a lehkými taky kůži nožem nařízneme do čtverečků.
Vrátíme zpět do hrnce. V tuto chvíli nalijeme do hrnce víno a na nejsilnějším plameni necháme odvařit. Až se vytratí typická štiplavá vůně vína, nalijeme do výpeku šťávu z pomerančů. Hrnec odstavíme ze sporáku a vložíme do základny pomalého hrnce, nastavíme polohu HIGH a časovač na 2,5 hodiny. Krok 4: Měkké maso vytáhneme a zabalíme do alobalu. Štávu lehce zahustíme škrobem, povaříme ještě tak 1-2 minuty. Odstavíme. Na zjemnění můžeme ještě přidat kousek másla, ale už to nevaříme. Kdo chce, může šťávu přecedit přes sítko. Krok 5: Maso nakrájíme na plátky křížem přes vlákno (!) a podáváme např. s bramborovou kaší a okurkovým salátem (jako u nás).

Zveřejněno 22. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nW2P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí plátek pomalu pečený na bílém víně a pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nW2P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pečené krůtí plátky, maso na bílém víně, platyz recept, kruti maso na bílém víně, krůtí plátky pečené, recept na krutí horní stehno, pečené krůtí plátky recept, pečený bůček na medu a pomeranče, recept maso na bílém víně, šťavnaté kruti plátky, kruti platky na pomerancich, recept na krůtu na pomerančích, krůtí stehna na pomerančích a na víně v pomalém hrnci, kruti stehenni platky na pomeranci, krůta na medu a pomerančích, krutí štavnatý plátek recepty, pečené krutí krůtí stehno na pomerančich, krůtí stehno na na víně a pomerančích, krůtí prso pečeně na pomerancich, krůtí horní stehna na platky recept

Suroviny:
maso krůtí, olej, med, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, máslo, víno bílé, pomeranče, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu