Tvarohový dezert do skla
Výborný tvarohový dezert, který je hotový za pár minut. Můžete ho nechat odležet v ledničce, ale klidně i hned sníst. Ovoce můžete použít jakékoliv, čerstvé, kompotované nebo i mražené.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 109 kJ / 1 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,32 g |
Tuky | 45,87 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 154,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka.
Krok 2: Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.
Krok 3: Dále připravte těsto na korpus. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a na chvíli ho odložte. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte přes sítko mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, aby se nevytvořily hrudky. Sníh z bílků opatrně zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou.
Krok 4: Plech vyložte pečicím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Krok 5: Připravte sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.
Zveřejněno 6. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový dezert do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jw0R
Moje poznámka
Tvarohový dezert do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jw0R
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 5 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 5 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 6 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
dezerty do skla,
dezert do skla,
tvarohový dezert do skla,
tvarohové dezerty do skla,
tvarohovy dezert,
dezert ve skle,
tvarohový dezert se zakysanou smetanou,
dezerty ve skle,
desert do skla,
desert ve skle,
tvarohovy dezert ve skle,
dezert s tvarohem a zakysanou smetanou,
dezerty bez cukru,
dezert ze zakysané smetany do skla,
deserty do skla,
dezert bez cukru,
tvarohový dezert s ovocem do skla,
tvarohový dezert se smetanou,
recept na dezert do skla,
tvarohový dezert bez cukru
Suroviny:
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilinový,
cukr moučkový,
citron,
bílek,
žloutek,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
ovoce
Komentáře (8)