Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 818 kJ /
3 781 kcal
Bílkoviny195,00 g
Tuky153,50 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 530 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy400,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce, hlávku během vaření obrátíme . Vaříme tak dlouho, dokud lupeny nebudou měkké . Uvařenou hlávku zelí necháme vychladnout, rozebereme ji na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdé hřbety . Krok 2: Rýži uvaříme běžným způsobem a dáme ji stranou.
Na pánev nalijeme olej , přidáme nakrájenou cibulku, mleté maso, sůl, koření a vše chvíli opékáme. Když je maso opečené, přidáme k němu uvařenou rýži, jeden rajský protlak a dobře promícháme. Krok 3: Na připravené zelné listy dáváme masovou směs s rýží a uděláme závitky. Závitky poskládáme do hrnce (pokud chceme mít závitky dušené v rajské šťávě ) nebo je naskládáme do hlubšího pekáčku a zapečeme .
V případě, že budeme dělat dušené závitky , přidáme do hrnce cca tři rajské protlaky a vývar, aby byly závitky mírně ponořené. Vaříme je cca 30 minut . Během vaření párkrát zahýbeme hrncem , aby se nám závitky nepřipálily.
Pokud budeme dělat zapékané závitky, potřeme je mírně olejem a dáme do trouby zapéct.
Závitky podáváme s chlebem.

Zveřejněno 20. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGY6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky v rajské šťávě (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
zelné závitky v rajské omáčce, holubky recept, zelne zavitky, recepty holubky, holubky s rajská omáčka, holubky, zelný závitky, zelné závitky s rajskou omáčkou, holubky v rajské omáčce, recept na holubky v rajské omáčce, kapustové závitky v rajské omáčce, zelné zavitky v rajčatové omáčce, zelne zavitky s metym masem a ryzi v rajcatove omacce, recept na holubce s rajskou stavou, jak dlouho varit holubky, zelné závitky s s rajskou omáčkou, kapustove zavitky s rajskou stavou, zelné závitky v v rajské omáčce, recept na zelne holubky, recept na holubky

Suroviny:
zelí hlávkové, protlak rajčatový, rýže, maso mleté, vývar zeleninový, paprika sušená uzená, česnek, pepř, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu