Koprová omáčka s čerstvým koprem
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první skupiny. Lehká, chutná a vhodná k hovězímu masu i vejcím natvrdo. Taková přesně bude.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 036 kJ / 3 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,94 g |
Tuky | 257,35 g |
Vláknina | 4,71 g |
Cholesterol | 338 mg |
Sodík | 25,44 g |
Sůl | 68,62 g |
Sacharidy | 137,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozehřejeme v kastrolu, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Stále mícháme.
Krok 2: Když omáčka zhoustne, přidáme silnější stonky kopru svázané nití. Jemné části kopru nakrájíme a zatím necháme zvlášť.
Krok 3: Vaříme mírným varem za občasného promíchání asi půl hodiny. Pak vlijeme opatrně smetanu, aby se nesrazila a mléko, které pokud je třeba, ještě zahustíme trochou mouky.
Krok 4: Necháme krátce povařit, vyjmeme svázané stonky a vsypeme jemně posekaný kopr.
Krok 5: Omáčku dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem nebo citronovou šťávou.
Krok 6: Můžeme ještě zjemnit lžící másla, ale nemusí to být.
Zveřejněno 6. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s čerstvým koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBMN
Moje poznámka
Koprová omáčka s čerstvým koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBMN
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 1 hodinou
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 3 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 9 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 22 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 37 minutami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 1 hodinou
Světlý korpus
Myroslava před 1 hodinou
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 2 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 3 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 3 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 4 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 5 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 5 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 7 hodinami
Tématické fráze:
koprová omáčka z čerstvého kopru,
koprovka z čerstvého kopru,
koprova omaczka cersveho kopru,
koprova omackaz kysane smetany s vejcem,
omáčka z čerstého kopru,
koprová omáčka,
postup koprový omáčky,
přílohy ke koprový omáčce,
recept na koprovou omáčku z čerstvého kopru,
koprová omáčka s hovězím aby se nesrazila,
koprová omáčka s čerstvého kopru,
koprova omacka z bujonu recept,
koprova omaczka,
koprová omáčka z rajčat,
koprová omáčka se zeleninovym vyvarem,
co do koprovy omacky,
top recepty koprova omacka,
dobrá koprová omáčka s vejcem a cuketou,
kôprová omáčka recept,
koprovka z cerstveho kopru se zakysanou
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
bujón,
kopr čerstvý,
smetana zakysaná,
mléko,
mouka,
cukr,
sůl,
ocet
Komentáře (4)