Adžika - zeleninová pasta
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušejte tuto arménskou zeleninovou pochoutku, kterou využijete při dušení či pečení masa, při grilování a na ochucení různých zeleninových i masových směsí. Je výborná i do pomazánek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 566 kJ / 7 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,00 g |
Tuky | 273,07 g |
Vláknina | 253,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19,38 g |
Sůl | 47,00 g |
Sacharidy | 1 015,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Dáme do velkého hrnce, přidáme ocet, cukr, olej a sůl, přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou asi 60 minut. Občas promícháme, aby se směs nechytala ke dnu hrnce. Pokud máme příliš vodnatá rajčata, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
Krok 3: Přidáme chilli papričky podle chuti, petrželovou nať, případně dosolíme.
Krok 4: Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme čistými víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme tak asi 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět a necháme zcela zchladnout. Skladujeme v suchu a temnu odkud je budeme odebírat dle potřeby.
Krok 5: Zeleninovou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Moje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 2 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 3 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 38 minutami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 2 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 5 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 16 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 17 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 17 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 18 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 19 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 20 hodinami
Tématické fráze:
adžika recept,
adžika recepty,
adžika,
zeleninova pasta k masu,
adzika top recepty,
zeleninová pasta recept,
zeleninova pasta,
recept adžika,
manlovo zeleninová pasta,
čilli pasta top recepty,
recept na adžiku,
adzika recept,
zeleninová dochucovací pasta,
sterilovaná adžika,
hadzika recepty,
zeleninová dochucovací pasta recept,
domácí chilli pasta z jablek,
adzika chilli pasta,
zeleninový salát s s houbami,
recepty - adžika
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
jablko,
mrkev,
česnek,
nať petrželová,
chilli paprika čerstvá,
olej,
ocet,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)