Adžika - zeleninová pasta
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušejte tuto arménskou zeleninovou pochoutku, kterou využijete při dušení či pečení masa, při grilování a na ochucení různých zeleninových i masových směsí. Je výborná i do pomazánek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 566 kJ / 7 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,00 g |
| Tuky | 273,07 g |
| Vláknina | 253,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19,38 g |
| Sůl | 47,00 g |
| Sacharidy | 1 015,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Dáme do velkého hrnce, přidáme ocet, cukr, olej a sůl, přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou asi 60 minut. Občas promícháme, aby se směs nechytala ke dnu hrnce. Pokud máme příliš vodnatá rajčata, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
Krok 3: Přidáme chilli papričky podle chuti, petrželovou nať, případně dosolíme.
Krok 4: Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme čistými víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme tak asi 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět a necháme zcela zchladnout. Skladujeme v suchu a temnu odkud je budeme odebírat dle potřeby.
Krok 5: Zeleninovou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Moje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 53 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Tématické fráze:
adžika recept,
adžika recepty,
adžika,
zeleninova pasta k masu,
adzika top recepty,
zeleninová pasta recept,
zeleninova pasta,
recept adžika,
manlovo zeleninová pasta,
čilli pasta top recepty,
recept na adžiku,
adzika recept,
zeleninová dochucovací pasta,
sterilovaná adžika,
hadzika recepty,
zeleninová dochucovací pasta recept,
domácí chilli pasta z jablek,
adzika chilli pasta,
zeleninový salát s s houbami,
recepty - adžika
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
jablko,
mrkev,
česnek,
nať petrželová,
chilli paprika čerstvá,
olej,
ocet,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)