Rychlý "segedín" z pečeného masa
Když zbude kousek pečeného masa, je čas na rychlý a chuťově bohatý "segedín"! Spojení jemného masa, kysaného zelí a smetany vykouzlí lahodný pokrm, který připravíte během chvíle. Perfektní volba pro ty, kdo chtějí tradiční chuť v moderní a úsporné verzi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,48 g |
Tuky | 18,72 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 158 mg |
Sodík | 4,22 g |
Sůl | 10,40 g |
Sacharidy | 50,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sebereme asi 1-2 lžíce tuku z výpeku. Rozpustíme a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme papriku a po krátkém orestování překrájené zelí. Podle kyselosti zelí ho trošku podlijeme lákem nebo vodou.
Krok 3: Do zelí přimícháme jemně nastrouhanou bramboru a dusíme téměř do měkka. Přidáme kousky masa, smetanu a společně už jen krátce povaříme.
Krok 4: Nakonec podle chuti přidáme výpek, sůl, pepř a cukr. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 28. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "segedín" z pečeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO5A
Moje poznámka
Rychlý "segedín" z pečeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO5A
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 12 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 12 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 12 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 12 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 13 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 13 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 15 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 15 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 16 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 16 hodinami
Tématické fráze:
maso pečené na zelí,
segedin z pečeného z bůčku,
jake maso na segedin,
zpracovani pečeneho masa,
recept na zpracování pečeného masa,
segedín z pečeného bůčku,
pečené maso v zelí na způsob segedinu,
recepty z pečeného masa,
pečené maso se zelím,
maso na segedýn,
segedýn z pečeného vepřového masa,
pečený segedýn,
vepřové maso pečené na kysaném zelí,
pecene zeli s masem,
vepřové maso pečené na zelí,
vepřové maso pečené v kysaném zelí,
peceny sgedyn,
veprove maso na zeli,
segedín z,
výpek a pečené maso
Suroviny:
maso,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)