Rychlý "segedín" z pečeného masa
Když zbude kousek pečeného masa, je čas na rychlý a chuťově bohatý "segedín"! Spojení jemného masa, kysaného zelí a smetany vykouzlí lahodný pokrm, který připravíte během chvíle. Perfektní volba pro ty, kdo chtějí tradiční chuť v moderní a úsporné verzi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,48 g |
Tuky | 18,72 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 158 mg |
Sodík | 4,22 g |
Sůl | 10,40 g |
Sacharidy | 50,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sebereme asi 1-2 lžíce tuku z výpeku. Rozpustíme a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme papriku a po krátkém orestování překrájené zelí. Podle kyselosti zelí ho trošku podlijeme lákem nebo vodou.
Krok 3: Do zelí přimícháme jemně nastrouhanou bramboru a dusíme téměř do měkka. Přidáme kousky masa, smetanu a společně už jen krátce povaříme.
Krok 4: Nakonec podle chuti přidáme výpek, sůl, pepř a cukr. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 28. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "segedín" z pečeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO5A
Moje poznámka
Rychlý "segedín" z pečeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO5A
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
maso pečené na zelí,
segedin z pečeného z bůčku,
jake maso na segedin,
zpracovani pečeneho masa,
recept na zpracování pečeného masa,
segedín z pečeného bůčku,
pečené maso v zelí na způsob segedinu,
recepty z pečeného masa,
pečené maso se zelím,
maso na segedýn,
segedýn z pečeného vepřového masa,
pečený segedýn,
vepřové maso pečené na kysaném zelí,
pecene zeli s masem,
vepřové maso pečené na zelí,
vepřové maso pečené v kysaném zelí,
peceny sgedyn,
veprove maso na zeli,
segedín z,
výpek a pečené maso
Suroviny:
maso,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)