Maminčina zelňačka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 474 kJ / 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,74 g |
Tuky | 37,48 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 67,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2012 23:42
Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct děláme ji už léta posílám bodíka
18. 9. 2012 10:40
Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....
20. 8. 2012 10:32
30. 4. 2012 10:59
Perfektní,i bez masa fakt super :)
26. 9. 2011 16:52
je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit
2. 3. 2010 21:48
Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.
3. 7. 2009 13:19
zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru
3. 7. 2009 13:05
Marenka.jnevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát.Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
3. 7. 2009 12:51
Jak originální postup! Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 45 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 51 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Nejoblíbenější dobroty s čerstvými a kompotovanými mandarinkami: Hodí se i na jednohubky
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka vánoční zelňačka maminčiny recepty cz maminčiny recepty zelňačka recept recept na vánoční zelnačku mamincine recepty recepty maminčiny smetanová zelnacka maminčiny recepty.cz maminčiny zelnacka mleko zelnačka smetanová vaření zelnačka polévky recepty zelňačka zelnacka z mléka zelňačka vánoční vánoční zelňačka recept vaření zelňačky recept zelňačka
Suroviny: zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana na vaření, bujón, sůl, kmín celý, pepř
Maminčina zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Kr
9 názorů