Suroviny
Porce: individuální
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 227 kJ / 3 161 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 309,33 g |
| Tuky | 182,31 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 6,18 g |
| Sůl | 15,10 g |
| Sacharidy | 66,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na kostky a nejlépe 2x po sobě umeleme do větší mísy na masovém mlýnku.
Krok 2: Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Osolíme, opeříme, zalijeme smetanou a rukama důkladně propracujeme. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny uležet.
Krok 3: Poté podle potřeby zahustíme strouhankou, znovu promícháme a masovou směs rozdělíme na dva stejné díly.
Krok 4: Příprava náplně:
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly. Krok 5: Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu. Krok 6: Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády. Krok 7: Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány.
Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí. Krok 8: Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na stejném struhadle nastrouháme také mrkev. Obojí včetně anglické slaniny rozdělíme na dva díly. Krok 5: Na pracovní plochu rozložíme potravinářskou fólii, na ni dáme masovou směs a pomocí navlhčených rukou ji vytvarujeme do tenkého obdélníkového plátu. Krok 6: Plát masa poklademe anglickou slaninou, posypeme sýrem a mrkví. Poklademe zelenými listy a poté opatrně, pomocí fólie zavineme do rolády. Krok 7: Na pracovní plochu rozprostřeme vepřovou blánu a na ni přemístíme roládu z fólie. Blánu na okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u štrůdlu, a celou roládu zavineme do blány.
Tento postup zopakujeme i s druhou masovou směsí. Krok 8: Obě rolády dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, podlijeme trochou vody a dáme do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme za občasného přelití cca 90-100 minut.
Zveřejněno 18. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjNZ
Moje poznámka
Vepřová roláda z mletého masa s náplní z uzeniny,sýru a mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zjNZ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 13 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 5 hodinami
Margot kuličky
Junys před 5 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 5 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 6 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 8 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 8 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 8 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
roláda z mletého masa,
mleté vepřové maso recepty,
vepřová roláda,
roláda z mletého vepřového masa,
vepřová roláda recept,
rolada z mleteho masa a smetany,
recepty z mletého vepřového masa,
rolady z vepřoveho masa mleteho,
náplň do masa,
napln do vepřoveho masa,
recept na mleté vepřové maso,
roláda z mletého masa a na sýry,
sýr do do vepřové rolády,
uzení sýru,
uzení sýru recept,
náplně do masa,
roláda z uzeného sýra,
náplň do masové rolády,
vepřová rolada z vepřového mletého masa,
vepřové maso recepty
Suroviny:
krkovice vepřová,
sýr,
smetana,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
blána tuková vepřová,
potravinářská fólie,
pečící papír,
slanina anglická,
sýr,
mrkev,
list medvědího česneku
Komentáře (3)