Pelhřimovský řízek
Znáte pelhřimovský řízek? Jsou to plátky vepřového karé, obalené v bramborákovém těstě. Jemně voní česnekem, majoránkou a kmínem. Osmažené dočervena je podáváme se zeleninovým salátem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 428 kJ / 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,67 g |
Tuky | 7,87 g |
Vláknina | 7,46 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 47,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, kterou pustily, ale usazený škrob ponecháme.
Krok 2: Přilijeme pivo, přidáme vejce, okořeníme solí, kmínem, česnekem a majoránkou a zahustíme moukou na bramborákové těsto.
Krok 3: Plátky masa důkladně naklepeme a nakrojíme okraje. Osolíme a opepříme, obalíme v těstě a smažíme velmi zvolna z obou stran.
Krok 4: Osmažené řízky odložíme na ubrousek a po okapání přebytečného tuku je podáváme se zelným salátem.
Zveřejněno 8. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelhřimovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPzY
Moje poznámka
Pelhřimovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPzY
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 minutami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 11 minutami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 15 minutami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 33 minutami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 43 minutami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 3 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 3 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 4 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 5 hodinami
Tématické fráze:
řízek,
plřimovsky řízek recept,
rizky na pivě,
řízky na pivu,
řízek na pivě,
řizek na pivo,
pelhřimovský kuřecí řízek,
pelhřimovský řízek s kuřecího masa,
proc se dava do vajec na smazeni pivo,
pelhřimovský pivo,
pelhřimovák,
řízek s bramborakem,
vepřové plátky na pivu,
řízky v světlém pivě,
top recepty,
řízky napivu,
jak obalit řízky aby byli lepší,
rizek s pivem a bramborakem,
pelhřimovksý řízek recept,
vysočina jako řizek
Suroviny:
maso vepřové,
brambory,
česnek,
pivo světlé,
vejce,
sůl,
pepř,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
olej
Komentáře (20)
...u nás kuchař ještě plátky masa potíral rozetřeným česnekem, pro správný šmrnc
...jinak recept, je u nás známý taky pod názvem ONDRÁŠ, ale nedělal jsem ho léta, protože řízky a bramboráky se u nás sní okamžitě, zato dohromady to už skoro nikdo nechce, pouze se slabším plátkem uzeného masa, klobásy..., místo jakéhokoliv syrového masa..., ale to už je jen o naší rozmlsanosti
Do bramborákového těsta se u nás pivo dává, někdy zkuste, bramboráky jsou s ním moc dobré a o hodně křupavější.
hosta: Mám dojem, že Ondráš se původně dělal z kuřecího masa.
jan.alois: Když uděláte opravdu tenké plátky z karé, tak se prosmaží bez problémů. Na polousmažených plátcích mastných od tuku asi těsto špatně drží.
U nás je to ONDRÁŠ
cecilka:
Reagoval jsem (asi nesrozumitelně) na jan.alois: "napřed plátky masa zprudka o restovat" (nemyslím ten nepravopis
No, třeba to myslel jinak...
edit:
hosta: Jj, ale muší to bejt POUTNÍK