Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zveřejněno 19. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Moje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 13 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
vařená slepice,
recepty z vařené slepice,
slepice recepty,
vařené slepičí maso recepty,
cina ze slepice,
vařená slepice recepty,
vařené slepičí maso,
vařené maso ze slepice,
slepice recept,
co z vareneho slepiciho masa,
slepičí maso,
vařená slepice co z masa,
cina z vareneho masa,
recept z vařené slepice,
slepice na čínu,
maso z vařené slepice,
čína slepice,
haše se slepice,
recept na vařené slepičí na maso,
slepice ala kuřecí čína
Suroviny:
slepice,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (15)
Nechcem tu nejako podsúvať svoje recepty, ale nám veľmi chutí takýto šalát z varenej sliepky: https://www.toprecepty.cz/recept/17324-salat-z-dru...
Ale k receptu - kdysi dávno jsem na jedné oslavě jedla naprosto skvělý "salát", základ byla právě vařená slepice natrhaná na kousky, určitě tam byla sojovka a worchester, hodně různé zeleniny ( pórek, barevné papriky) a chilli papriček, tohle mi to - bez toho žloutku - připomnělo...Takže děkuji