Domažlický bramborák
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto pochoutku, je výborná za tepla i za studena.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 409 kJ / 2 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,30 g |
Tuky | 175,48 g |
Vláknina | 29,16 g |
Cholesterol | 658 mg |
Sodík | 972 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 198,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
Krok 2: Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.
Krok 3: Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme (180-200 °C, přibližně 80 minut).
Krok 4: Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.
Zveřejněno 25. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Moje poznámka
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 21 minutami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 2 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 3 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 3 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 4 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 4 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 5 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 6 hodinami
Tématické fráze:
bramborová buchta z plzeňska,
pečený bramborák,
bramborák z droždí,
bramborák pečený v troubě,
krkonošsky toč,
staročeský hluchec,
bramborák,
bramborák s droždím,
bramborák s kváskem,
starocesky bramborak,
výborný bramborák,
bramborák recept,
bramborák pečený,
báč,
hluchec,
krkonošský báč,
recept bramborový toč,
bramborak s droždí,
bramborový toč,
bramborák droždí
Suroviny:
brambory,
brambory,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
majoránka,
pepř mletý,
sůl,
škvarky,
droždí,
cukr,
kvásek,
array
Komentáře (11)
A Maruš, pojď, jsem zvyklá vařit pro víc lidí, jeden se tu ztratí a aspoň povyměňujeme zkušenosti