Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,15 g |
Tuky | 3,42 g |
Vláknina | 36,91 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 65,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.
Krok 2: Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše i s ledem a kořením na střídačku vložte do sáčku, zavakuujte a sáček vařte v 100% páře na roštu při 85 stupních cca 3-4 hodiny, nebo v lázni na SOUSVIDE.
Krok 3: Po uplynutí uvedené doby nechte sáček vychladnout a uložte do lednice do druhého dne. Toto je důležité, aby se chuť zeleniny co nejvíce rozležela.
Krok 4: Druhý den obsah sáčku přeceďte po částech přes pevné plátýnko do širokého hrnce. Vývar redukujte varem asi na polovinu. Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Moje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 8 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 10 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 4 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 4 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 4 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 6 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 8 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 8 hodinami
Suroviny:
led,
cibule,
mrkev,
celer řapíkatý,
pórek,
petržel,
paprika,
žampióny,
rajče,
libeček,
petrželka,
koriandr,
pepř černý,
tymián,
bobkový list,
badyán
Komentáře (1)