Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,15 g |
| Tuky | 3,42 g |
| Vláknina | 36,91 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 65,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.
Krok 2: Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše i s ledem a kořením na střídačku vložte do sáčku, zavakuujte a sáček vařte v 100% páře na roštu při 85 stupních cca 3-4 hodiny, nebo v lázni na SOUSVIDE.
Krok 3: Po uplynutí uvedené doby nechte sáček vychladnout a uložte do lednice do druhého dne. Toto je důležité, aby se chuť zeleniny co nejvíce rozležela.
Krok 4: Druhý den obsah sáčku přeceďte po částech přes pevné plátýnko do širokého hrnce. Vývar redukujte varem asi na polovinu. Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Moje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 18 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 23 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moje domácí tlačenka
bartonik před 5 minutami
Piškotový korpus
Michal19 před 1 hodinou
Masová paštika
Nanina před 2 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 11 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 13 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 13 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 14 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 14 hodinami
Suroviny:
led,
cibule,
mrkev,
celer řapíkatý,
pórek,
petržel,
paprika,
žampióny,
rajče,
libeček,
petrželka,
koriandr,
pepř černý,
tymián,
bobkový list,
badyán
Komentáře (1)