Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 743 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,15 g |
Tuky | 3,42 g |
Vláknina | 36,91 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 65,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.
Krok 2: Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše i s ledem a kořením na střídačku vložte do sáčku, zavakuujte a sáček vařte v 100% páře na roštu při 85 stupních cca 3-4 hodiny, nebo v lázni na SOUSVIDE.
Krok 3: Po uplynutí uvedené doby nechte sáček vychladnout a uložte do lednice do druhého dne. Toto je důležité, aby se chuť zeleniny co nejvíce rozležela.
Krok 4: Druhý den obsah sáčku přeceďte po částech přes pevné plátýnko do širokého hrnce. Vývar redukujte varem asi na polovinu. Výsledek je 500 ml velice silného zeleninového bujónu, který můžete zmrazit ve formě na ledové kostky.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Moje poznámka
Zeleninový bujón SOUS-VIDE k zamražení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ynpX
Nejnovější recepty
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 12 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Paštičky s lososovou pomazánkou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Kajkajak před 3 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 9 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 9 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 11 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 11 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 12 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 14 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 15 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 17 hodinami
Suroviny:
led,
cibule,
mrkev,
celer řapíkatý,
pórek,
petržel,
paprika,
žampióny,
rajče,
libeček,
petrželka,
koriandr,
pepř černý,
tymián,
bobkový list,
badyán
Komentáře (1)