Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 137 kJ / 750 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,80 g |
| Tuky | 19,32 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 246 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu.
Krok 2: Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem.
Krok 3: Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem.
Krok 4: Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou).
Krok 5: Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.
Krok 6: Pečeme 30-35 minut.
Krok 7: Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.
Zveřejněno 3. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závitky z panenky ve slaninovém župánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xv3P
Moje poznámka
Závitky z panenky ve slaninovém župánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xv3P
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 13 minutami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 32 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 42 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 43 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 44 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 1 hodinou
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Tématické fráze:
vepřová panenka se slaninou,
vepřová panenka v alobalu se slaninou,
vepřová panenka v župánku,
vepřová panenka nejlepší recepty slanina,
vepřová panenka s anglickou slaninou,
krůtí panenka,
zavitky z vepřove panenky,
pečená panenka se slaninou,
vepřová panenka obalená slaninou,
závitek z panenky,
krůtí panenka recept,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka na fazolkach,
panenka pečená ve slaninovém kabátku,
vepřová panenka s anglickou,
vepřová panenka pečená se slaninou,
vepřová panenka se slaninou, recepty,
vepřová panenka nejlepší recept,
veprova panenka zavitky,
vepřová panenka nejlepší recepty se slaninou
Suroviny:
panenka vepřová,
brambory,
slanina anglická,
fazolky zelené,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
česnek,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
pepř,
sůl,
párátka
Komentáře (19)
Nicméně každá trouba je jiná a máme jiné chutě
neni potreba nejdrive maso osmazit na panvi aby se zatahlo?
A bude po pulhodince panenka mekka? Casto se mi stava, ze je gumova. Dekuji moc za radu.
Ta poslední fotka