Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milotické okurky bez vařeného nálevu

K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací hrnec, nevadí, můžeme je zavařit i v mikrovlnné troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min doba přípravy podle množství okurek

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, doba přípravy podle množství okurek)

9. 9. 2009 22:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie629 kJ / 150 kcal
Bílkoviny2,18 g
Tuky0,53 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,00 g
Sacharidy32,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takhle zavařovaly okurky naše babičky, konečně jsem našla recept, kde byly napsané poměry surovin, proto jsem ho sem dala. Ohledně zavařovaní v mikrovnce se podívejte na recept http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...

Autor recepu: L. Čermáková, Dadalova kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

10. 8. 2020 20:13

Mikesanda1: loni se mi roztrhla sklenice s rajčatovým rozvarem na omáčku. V hrnci mi nechytila jedna sklenice, tak jsem ji nechala "zatáhnout" v mikrovlnce. Stála jsem u ní a hlídala, aby to nevybublalo. Pár vteřin. Ale asi bylo víčko příliš utažené, jak jsem otevřela MT, sklenice praskla a byla jsem v obličeji, na krku i hrudi opařená a pořezaná. Píši to proto, že i tisíckrát opakovaná činnost může být po tisíciprvní nebezpečná. :-8;:-(

Mikesanda1

10. 8. 2020 18:22

Takto zavářím v mikrovlnce všechno ovoce i zeleninu mimo kečupů, zavařenin a povidel, nedoporučuji zavářet husté pokrmy které můžou bublat a vyrazit víčko. Okurky, čalamády, kompoty, ovoce a zeleninu ve vlastní šťávě zavařuji v mikrovlnce asi 10 let. Mám stále stejnou starou mikrovlnku, úplně jednoduchou, používám šroubovací víčka a nikdy se mi nic nezkazilo. Víčka musí být neporušená, ostatní přesně jak píše Hella.

Jaromira18 Jaromira18

16. 7. 2019 20:56

Také tímto způsobem zavářím a je to vynikající.:-K

marie

19. 1. 2018 23:13

jirik50: Knihu mám věnoval mi ji osobně p.Balaštík.:-D

Monika Husová

8. 8. 2016 14:13

Máme podobný rodinný recept, okurky jsou vždy skvělé: sklenice 750 ml, okurky, plátek cibule, kousek mrkve. kopr a přidáme 5 lžiček cukru nebo 5 koleček sacharinu, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list,1 lžička soli, 5 lžic octa a dolejeme vodou, zavíčkovat a sterilizovat 20 minut při 80 st. C. Výborné jsou, když se přidá malý kousek feferonky.

jirik50

30. 7. 2016 15:12

Vzpomínám na pana Balaštíka a jeho manželku při každém zavařování v mikrovlnce . Knížka je k dostání v okolí Uh.Hradiště . Jdu udělat další várku. :-*

Hella Hella

30. 7. 2016 11:29

manekineko: Je neuvěřitelné, že si dovolíte přidat tak dehonestující komentář k receptu aniž byste ho vyzkoušela, jen na základě toho, že kdysi před 20 lety vám nějaké podobně zavařené okurky nechutnaly ! Každý máme jiné chutě a až vy někdy přidáte váš recept, ráda ho vyzkouším.

manekineko

29. 7. 2016 20:47

Tak poprvýkrát v živote sa opovažujem pridať názor, a je veľmi hejterský, ste to dohada chutnali? A predtým ste už zavárané uhorky jedli, také klasické, pracné, maminkovské? Bežalo to u nás tak 20 rokov dozadu pod názvom Guličkový nálev, ulakomila som sa, spracovala, ochutnala, nevyhodila, rozdala potrebným s patričným ospravedlnením. Keď nemáte čas na zaváranie, tak si kúpte, neoľutujete, aj fujtajflové Haméééé je o triedu lepšie ako tento pomyj.

Lída

3. 11. 2014 13:29

Moc moc díky za recept,díky své lenosti(vařit nálev a vše s tím spojeno)mám letos fakt super okurky.Sklízím kompliment všude,kde je otevru a recept jsem posunula dál již aspoň šesti lidem:-)Jiné už dělat nebudu.I když budu plná elánu:-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2012 16:12

Helli za receptík Ti děkuji:-))31.7.jsem podle něj dělala nálev,nechtělo se mi ho vařit:-8a když už byl nálev podle Tebe,tak i to zavařování;-)Já jinak běžně zavařuji ve velkém papiňáku:-)Minulý víkend jsme jednu sklenku otevřeli,nálev je moc fajnový a okurčičky krásně křupavé:-pBodík posílám:yes:+12:-Kfotky přikládám:-)
Pokračování 15.11.2012
Helli,včera jsme otevřeli další sklenku.Okurky jsou krásně uležené,opravdu křupavoučké a velice chutné:-pJeště jednou velké díky:-K:-K

Marie

22. 7. 2011 09:09

Já to přehlédla!!!! Dík

Hella Hella

22. 7. 2011 08:14

Marie: ??? Je to napsané v postupu - dolejeme studenou vodou....

Marie

22. 7. 2011 07:15

Voda se tam nedolívá???

jajikpusik jajikpusik

2. 7. 2011 11:26

Tak musím pět jen a jen slova chválitebná, super nálev, vynikající, vůbec to není tak kyselé, jak jsem se obávala. Dělala jsem je v loni, letos na jaře jsme je načali a fakt bomba. :-)) Mňamka šílená. Díky za Váš recept.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 7. 2011 09:51

Eliza: Já jsem je dělala vloni i letos. Žádne blesky nelítaly a taky jsem fakt měla strach.. navíc, tyhle okurky jsou zatím nejlepší, jaké jsem dělala. Pokud ovšem máš ráda sladkokyselé.;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nálev na okurky bez zavařování nálev na okurky na jednu sklenici nálev okurky zavařování okurek deko okurky bez nálevu zavařování okurek po jedné sklenici okurky nakládačky recept nálev na okurky deko zavařování okurek bez nálevu zavařování okurek v zavařovacím hrnci zavařování okurek nálev okurky bez vařeneho nalevu nálev na okurky na 1 sklenici nálev z deka na okurky nalev na okurky bez vareni recept na zavařování okurek dadalova kuchařka zavarovani okurek nálev na okurky zavařování okurek s dekem

Suroviny: okurky sterilované, cibule, kopr, cukr, deko, ocet

TopRecepty.cz

Milotické okurky bez vařeného nálevu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59YY