Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš SPECIÁL

Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso nejprve 24 hodin marinujeme v pikantní směsi koření. Určitě stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min +24 hodin naložení masa

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, +24 hodin naložení masa)

5. 10. 2009 20:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 862 kJ / 2 835 kcal
Bílkoviny264,79 g
Tuky28,48 g
Vláknina142,25 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 4,21 g
Sůl10,40 g
Sacharidy323,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Guláš, který je na fotografiích, je uvařen z daňčí plece a byla to delikatesa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

stemberkap

6. 5. 2010 14:49

mate pochvalu super moc nam chutnal:yes::yes::-D:-D:-D

sedal

2. 1. 2010 13:28

Vařím rád guláše a už je vařím nějakej rok.Pokud někdo restuje cibulku do "zlatova",až do hněda(restováním cibulky určujete barvu guláše,jak sám píše autor)společně s paprikou,tak guláš nemůže chutnat pro nahořklou chuť "restované"papriky.Proto doporučuji přidat papriku těsně před podlitím vývarem.Hezkej den!

Lusinda79

10. 10. 2009 17:18

Rum se přidává pro zkřehnutí masa např. i do hovězí polévky.

kucharkadanuska

6. 10. 2009 17:08

tento gulas je moc zajimavy asi ho vyzkousim.dekuji za radu.Rum dam radsi manzelovi do gulase:-)):yes:

Ivana79 Ivana79

6. 10. 2009 16:14

Jendo-ako vždy,nádherné fotky:yes::yes::yes:My sme tiež "gulášoví"a toto je fakt zaujímavý recept.Väščina receptov na guláš,ktoré sú tu,sú také "klasické"aj keď s malými obmenami,ale celer,horčicu a dokonca rum:-Dsom do gulášu nikdy nedávala.Mám v mrazáku ešte posledné hovädzie a pravdepodobne pôjde na tvoj Guláš špeciál;-)Knedlu som sa už naučila robiť aj domácu,tak dúfam že vyrobím výborný obed:-p

Paprika Paprika

6. 10. 2009 11:03

Vypadá dost dobře. :-p:yes:

Josifek

6. 10. 2009 05:58

Určitě to bude mňamka, já přidávám alkohol (pokud tedy ho hned nevypiju) k houževnatému masíčku ......mám totiž dojem že ho krásně nahlodá asi jako moje játra a masíčko je pak měkčí a křehunké.

dzungila

5. 10. 2009 23:23

To je barvička!:-p;-) Bod!:yes:

mirca75 mirca75

5. 10. 2009 22:24

Jendo:-)máš krásné fotečky a velmi lákavý recept:-p.Ráda ho jednou vyzkouším(vynechám maggi) a přidám určitě kladné reference;-).A když tak o tom přemýšlím,v mrazáku mě už nějakou dobu chodí strašit srnčí:-D:-D,tak asi zkusím z něj;-).Boďku č.4 ti pošlu předem-i když chutí se tu potkává dost:-O-ale myslím,že bych jí pak stejně šupla,tak ať už je tu;-):-).

Patricie

5. 10. 2009 21:44

Poílám bod. Úplně jiné ingredience,které ne dávám do guláše já. Velice zajímavé. Už mám uloženo a brzy vyzkouším.:yes::-))
Jendo, Špagetka to psala jako otázku, ne jako výtku.

spagetka spagetka

5. 10. 2009 21:28

Jendo - tys mě ale špatně pochopil :-O:-O, já to nemyslela,jako, že ty to tvrdíš!!!!!!! Já to myslela čistě pro sebe jako informaci pro vaření!!!! Jako doplněk rady k receptu, rozumíš? Ne jako výtku tobě :-O:-O

Jenda1 Jenda1

5. 10. 2009 21:22

Spagetko, jsem si vědom, že jsem sliboval vložení tohoto receptu někdy v červnu:-8.
Nejsem žáden šéfkuchař, ale určitě tam je pro rozvinuti chuti a možná křehkosti masa:-S.
Domnívám se, že všichni "gulášovi" víme, co způsobí hořkost a neuvědomuji si, že bych někde napsal, že příčinou zhořknutí je majoránka;-):-).

pipre pipre

5. 10. 2009 20:47

Jendo, koukám na tu směsici ingrediencí a ikdyž je jich hodně, žádná zvlášť chuťově nepřevažuje a toho česneku máme v guláši více rádi i my, ikdyž tam pak není příliš cítit, pokud se nedává na konci, takže výsledná chuť musí být moc dobrá a zajímavá. Ukládám a dávám samozřejmě bodík:yes:1.

spagetka spagetka

5. 10. 2009 20:45

Jendo, zajímavý postup u guláš - to odložení do lednice. A prosím, ten rum je tam pro dotvoření té chuti, nebo má ještě jiný význam? Rum jsem určitě nikdy nepřidávala :-D, ale zní to zajímavě. A ještě se chci zeptat, majoránka se nedělá asi tak dlouho, aby zhořkla, viď? Obrázky velice inspirující:-p:-p;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gulaš hovězi speciál guláš z danka dančí guláš hovězí guláš speciál hovězí guláš recept dobrý dančí guláš dančí guláš recept vaření guláše nahořklý guláš dančí maso recepty vepřový guláš special guláš s daňka dančí plec postup pri vareni gulase guláš postup danek gulas srnčí guláš speciál výborný hovezí gulaš guláš danci plec recept

Suroviny: kližka hovězí, cibule, celer, česnek, hořčice plnotučná, maggi, omáčka worcesterová, omáčka sojová, kečup sladký, koření kari, kmín drcený, paprika sušená sladká, majoránka, pepř mletý, sádlo, pivo světlé, rum, mouka hladká, hlava vepřová

TopRecepty.cz

Guláš SPECIÁL

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQ05