Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 12. 2009 23:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 386 kJ / 809 kcal
Bílkoviny73,63 g
Tuky33,80 g
Vláknina23,63 g
Cholesterol 169 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,65 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K vinným knedlíčkům mě inspiroval nedostatek játrové zavářky a recept od Maris www.toprecepty.cz/recept/8605-kapustova-polevka-s-klobasovymi-knedlicky/evka-s-klobasovymi-knedlicky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

27. 12. 2009 10:46

Eli, určitě výborná:-p, jen jsem se chtěla zeptat, opravdu jen 200g masa ? Nevloudila se Ti tam chybička ? Já vím, že tam máš hodně zeleniny a knedlíčky, ale i tak mně to připadá málo.:-O U nás se dává víc:-8:-8:-D

yanull yanull

27. 12. 2009 10:35

Tak o této polévce bych stručně napsala jen: "Ta píše!" :-!:yes::yes::-p Jak připomíná Jani Remková, tak já si vzpomínám, že moje babičky nedaly dopustit na silné slepičí polévky, dokonce mně jednu takovou chtěly poslat v konvičce do porodnice :-)) Já když dělám slepici na paprice nebo nějaký vývar, tak když topím v kamnech, klddně ho "táhnu" i 6 hodin. To je pak opravdu výborné a zelenina to jen umocňuje. A k té Janině polévce od slovenské tchýně se chci jen zeptat, zda zavařovala nudle přímo do polévky. Moje kamarádka je ze Slovenska a ta vaří nudle zvlášť a pak teprve je tam až do hotové polévky vkládá. Já jsem pro přímý styk polévky s nudlemi, tak to stále praktikuji :-)):-p

zizala zizala (moderátorka)

27. 12. 2009 10:09

Rebeko, fritátové nudle se dělají za slaného palačinkového těsta, ze kterého se usmaží tenké "palačinky", nakrájí se na nudle a ještě osmahnou na másle do křupava. Jsou moc dobré, i když pracnější. Bibi, líbí se mi ty knedlíčky z klobásky:-p;-)

rebeka rebeka

27. 12. 2009 09:40

Bibi,co to jsou fridátové nudle:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2009 01:04

To je polívečka jedna báseň:-p. Kdysi na Slovensku tchýně vařila polévku, to byla mana nebeská a vařila se v takovém tom hrnci na vyvařování plínek:-D, aby bylo dost. Minimálně 2 kuřata, kus hovězího a ještě i nějaký holub:-)) a to vše na kamnech, pomalinku to bublalo a polévka byla krásně čirá, v ní kupa zeleniny. To a domácí nudle plná obrovská mísa, to už asi nikdy neochutnám:-p. Ovšem ta tvá polévka zaslouží bodík, Eli.;-):yes:

Colombo65 Colombo65

27. 12. 2009 00:28

Se picnu, takovej mazec oku lahodící!;-)

Bibinka Bibinka

27. 12. 2009 00:12

Eli, to je ono, tak jí mám nejraději-musí to být pořádnej vývar a aby byla zeleninkou hustá. Já dělám jedny knedlíčky, ale takhle to vypadá moc fajnově-příště vyzkouším. Teď máme zrovna vývar z kachních drůbků a křídel, do ní jsem udělala fridátové nudle s petrželkou, jsou žlutozelený a vypadají v ní taky hezky.
Dávám ti 1.boda jako hrom:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: silny zeleninovy vyvar silný kuřecí vývar silný hovězí vývar silný slepičí vývar zeleninový vývar s nudlemi kalná polévka fridátové nudle kuřecí vývar se zeleninou zeleninový vývar recept hovězí polévka s nudlemi kalna hovezi polevka silny kureci vyvar recept vývar s nudlemi kalná slepičí polévka kalná kuřecí polévka druhy hoveziho masa vaření nudli silná hovězí polévka dobrý zeleninový vývar nudlovy vyvar

Suroviny: maso hovězí, zavářka játrová, klobása vinná, mrkev, celer, petrželka kořenová, cibule, česnek, karotka baby, petrželka zelená, houby sušené, strouhanka, ořech muškátový, mouka polohrubá, nudle, cibulka zelená, majoránka

TopRecepty.cz

Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZN3