Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 676 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,18 g |
Tuky | 85,96 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 18,26 g |
Sůl | 45,15 g |
Sacharidy | 234,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.
Krok 2: Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne podlejeme a dusíme cca 15 min.
Krok 3: Ryžu pár minút povaríme vo vode - cca 10 min, scedíme.
Krok 4: Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.
Krok 5: Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Moje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 17 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Jablečná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 6 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 6 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 7 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 7 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 7 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 7 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 11 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 11 hodinami
Tématické fráze:
jednoduché recepty,
sedmihradské zelí,
kološvárské zelí recept,
zelí,
jednoduchý oběd,
jak se vaří zelí,
jak se vaří rýže,
recept sedmihradské zelí,
recepty zakysané zelí,
jak se vaří kapusta,
jednoduché obědy,
sedmihradské maso,
jednoduchy recept,
recept na sedmihradské zelí,
sedmihradský zelí,
jednoduché recepty z masa,
recepty jednoduché,
sedmihradske,
kym čim zeli,
oběd z rýže, masa a zelí
Suroviny:
maso vepřové mleté,
zelí kysané,
klobása uzená,
cibule,
česnek,
pepř,
paprika sušená sladká,
rýže,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (40)
spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra
V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
Maj sa krásne, diabolkám zdar!