Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní medová žebra

Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

15. 1. 2010 18:20

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie7 769 kJ / 1 857 kcal
Bílkoviny79,60 g
Tuky160,60 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 4,23 g
Sůl9,75 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Míša

30. 5. 2016 16:32

Přidávám ještě trochu pikantní chilli omáčky a je to výborné. Jen poprvé se mi nepovedlo pečení, pekla jsem podle receptu a po hodině byla žebra skoro černá a přitom nešla od kosti. Nyní peču na 180 v horkovzduchu přikryté alobalem, který asi po hodině a půl sundám a pak tomu nechám tak 15 minut na zezlátnutí a jsou skvělá

Anna

6. 3. 2016 13:54

Žebra jsme upekli přesně podle receptu a jsou vynikajicí. Děkuji za výborný recept :-K

Katastrophe

25. 4. 2015 17:27

Včera jsem poprvé dělala žebra a tohle byla skvělá volba, moc jsme si pochutnali :yes:

Pulc.

5. 4. 2014 10:53

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se žebra pečou po celou dobu odkrytá či část po alobalem.. Moc děkuji.

babetko babetko

23. 2. 2014 15:59

Naprosto vynikající recept. Moc jsme si pochutnali :-K Ještě dlouho po obědě jsem poslouchala samou chválu na toto jídlo :-8 Posílám zasloužený bodík ;-)

nikka

1. 1. 2014 14:18

tak včera na Silvestra velký úspěch. ze 3kg zbyli 2 malé kousky (jedli jsme to ve 4 :-) ). :yes::yes::yes:

jankohrasko

7. 9. 2013 16:48

místo chilli-kečup i tak výborné.

Moninka

8. 6. 2013 11:15

dělala jsem včera a musím říct, že tak výborného jsme dlouho nic nejedli. I návštěva se oblizovala a vyžádali si i recept! díky za tip. :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Eliza Eliza

3. 3. 2013 21:51

Markéta: Co kdo snese.:-D:-p

Markéta

3. 3. 2013 21:28

prosím na kolik porcí je tohle normované?:-)

Markéta

3. 3. 2013 21:25

prosím na kolik porcí je tohle normované?:-)

tessi1987 tessi1987

22. 1. 2013 12:26

Perfektní ;-) pekla jsem žebírka podle receptu pro přítele a říkal, že lepší žebírka nikdy nejedl ;-) Takže paráda za další bodík :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2013 13:11

Velmi se mi líbí,hned jak dostanu slušná žebírka pujdou dle tvého receptu! Masíčko od kostí to já "mohu" velmi!:-p:-D Mňam !

Miri

8. 1. 2013 12:41

....naprosto nejlepší žebra jaká jsem kdy vyzkoušela!!!!
Akce pro 8 lidí,nikdo ani nedutal a všichni si olizovali prsty! Byla jsem za HVĚZDU, takže velký díky.:-K
P.S. Recept si vzal i kamarád do reataurace.:-)

vikouš

5. 1. 2013 23:32

Alca B.:Vyzkoušeli jsme to a již nikdy více.

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra

Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Pikantní medová žebra

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLNW