Pikantní medová žebra
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,60 g |
Tuky | 160,60 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 9,75 g |
Sacharidy | 21,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2012 15:02
Famózní!!!! Manžel je právě dodělal a to je žrááádlo!
14. 1. 2012 15:36
Ahojky, na tuto stranku som sa dostala len nahodou, kedze som hladala nejaky chutny novy recept z bravcoveho maska. Tuto kombinaciu poznam, je velmi chutna a ked by som este mohla doporucit nakladany alebo cerstvy postruhany zazvor do omacky
Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska
Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou
Inak dakujem za inspiraciu.
Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska
Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou
Inak dakujem za inspiraciu.
3. 12. 2011 10:34
těch bodíků mělo být 100 . Já to zapoměl napsat
3. 12. 2011 10:32
Elizko tak to nemělo chybu. Bubu je dělat hodně často a nejen já.Dávám bodíků
30. 11. 2011 14:43
Díky hned jak si umyju mastný ruky tak napišu. Hezký den
30. 11. 2011 10:28
Franto, já bych tu šťávu trochu slila do hrnečku a průběžně bych s ní maso podlévala a polévala. Ať se podaří a chutná!! Ozvi se.
30. 11. 2011 10:10
Elizko prosímtě nechal jsem maso v marinádě do druhého dne , je to špatně. Pustilo hodně šťávy a já nevím jestli ji nalít na žebírka všechnu.Abych je nedusil než pekl. Díky za radu .
6. 11. 2011 13:57
Ivana79: Ivanko, mám velkou radost z tvého komentáře a z toho, že chutnalo! Moc děkuju za fotky, měli jste to krásné...
6. 11. 2011 12:59
Elizka,ja sa pripájam k dievčatám,zatiaľ najlepšie,aké som jedlaNerobím to často,lebo rada skúšam stále niečo nové,ale tento recept si opíšem a odložím si ho tak,aby bol stále po rukePridávam ti bod a fotky
26. 6. 2011 18:34
Včera sme prvý krát piekli a musím povedať že boli úúúúplne úúúžasné, takmer ako z jednej obľúbenej brnenskej reštaurácie. Ďakujem za skvelý recept, určite u nás budú rozvoniavať veľmi často
6. 2. 2011 00:25
Andrejko, děkuju... Také je milujeme a budu je muset znovu udělat... Když jsem je pekla naposledy, začal manžel držet dietu a já jsem je odnesla do práce (i chleba jsem jim k tomu koupila a naložené okurčičky z tchýniny zahrádky), protože moje děti vepřové nejí. Zmizly i za studena během několika minut a to ještě dlouho nebyl čas k obědu...
6. 2. 2011 00:12
Luxus
24. 1. 2011 23:05
Zuzko , to mě moc těší. Fakt je tady z toho vkládání receptů nejlepší ten pocit, že někdo uvaří a chutná mu tak, jako u nás... Díky za komentář.
24. 1. 2011 22:45
Elizo ta největší pochvala jaká může být... Dnes jsem žebírka pekla a lepší jsme nikdy neměli. Dokonce jsme se s přítelem dohadovali o to, kdo vytře chlebem pekáč Ještě teď máme mastnou tlamu.Takže ukládám, posílám bodík a moooc chválím!!!
24. 5. 2010 15:48
Děkuji za komentář, jsem ráda, že chutnalo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 21 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 21 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 22 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 9 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 10 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 10 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 11 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Jídelní rozmary slavných: Nejbohatší muž planety Elon Musk kdysi utrácel za jídlo jen dolar denně, dnes miluje grilovaná žebírka
Léčivý med pomáhá proti bakteriím i kašli. Je lepší světlý, nebo tmavý?
Další recepty
Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra
Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná
Pikantní medová žebra
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLNW
76 názorů