Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní medová žebra

Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu. Pokud máte rádi pikantní jídla lehce nasladko, určitě je pro vás tato kombinace ta pravá.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

15. 1. 2010 18:20

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 769 kJ / 1 857 kcal
Bílkoviny79,60 g
Tuky160,60 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 4,23 g
Sůl9,75 g
Sacharidy21,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alca B.

31. 12. 2012 15:02

Famózní!!!! Manžel je právě dodělal a to je žrááádlo! :-))

janka londyn

14. 1. 2012 15:36

Ahojky, na tuto stranku som sa dostala len nahodou, kedze som hladala nejaky chutny novy recept z bravcoveho maska. Tuto kombinaciu poznam, je velmi chutna a ked by som este mohla doporucit nakladany alebo cerstvy postruhany zazvor do omacky :-)

Ak my s priatelom mavame nejake cinske masko, tak aj priloha je vatsinou cinska:-)

Vrelo preto namiesto chlebika odporucam cinske rezance s orestovanou cinskou zeleninkou, alebo zeleninkovou ryzou:-)

Inak dakujem za inspiraciu.

Franta

3. 12. 2011 10:34

:-O těch bodíků mělo být 100 :-)). Já to zapoměl napsat:-((

Franta

3. 12. 2011 10:32

:yes::yes: Elizko tak to nemělo chybu:-)). Bubu je dělat hodně často a nejen já;-).Dávám bodíků:yes::yes:

Franta

30. 11. 2011 14:43

Díky:-)) hned jak si umyju mastný ruky tak napišu:-D:-D. Hezký den:-K:-K:yes:

Eliza Eliza

30. 11. 2011 10:28

Franto, já bych tu šťávu trochu slila do hrnečku a průběžně bych s ní maso podlévala a polévala.;-) Ať se podaří a chutná!! Ozvi se.:-)

Franta

30. 11. 2011 10:10

Elizko prosímtě nechal jsem maso v marinádě do druhého dne :-O, je to špatně:-?:-p. Pustilo hodně šťávy a já nevím jestli ji nalít na žebírka všechnu:-?.Abych je nedusil než pekl:-(. Díky za radu :-K.

Eliza Eliza

6. 11. 2011 13:57

Ivana79: Ivanko, mám velkou radost z tvého komentáře a z toho, že chutnalo! :-K:-K Moc děkuju za fotky, měli jste to krásné...:-)

Ivana79 Ivana79

6. 11. 2011 12:59

Elizka,ja sa pripájam k dievčatám,zatiaľ najlepšie,aké som jedla:-p:yes:Nerobím to často,lebo rada skúšam stále niečo nové,ale tento recept si opíšem a odložím si ho tak,aby bol stále po ruke;-)Pridávam ti bod a fotky:-K

siska22

26. 6. 2011 18:34

Včera sme prvý krát piekli a musím povedať že boli úúúúplne úúúžasné, takmer ako z jednej obľúbenej brnenskej reštaurácie. Ďakujem za skvelý recept, určite u nás budú rozvoniavať veľmi často :yes:

Eliza Eliza

6. 2. 2011 00:25

Andrejko, děkuju...:-) Také je milujeme a budu je muset znovu udělat... Když jsem je pekla naposledy, začal manžel držet dietu a já jsem je odnesla do práce (i chleba jsem jim k tomu koupila a naložené okurčičky z tchýniny zahrádky), protože moje děti vepřové nejí. Zmizly i za studena během několika minut a to ještě dlouho nebyl čas k obědu...;-):-D

andrejkaa

6. 2. 2011 00:12

Luxus:yes:

Eliza Eliza

24. 1. 2011 23:05

Zuzko :-), to mě moc těší. :-K Fakt je tady z toho vkládání receptů nejlepší ten pocit, že někdo uvaří a chutná mu tak, jako u nás...;-):-) Díky za komentář.

Pesee

24. 1. 2011 22:45

Elizo ta největší pochvala jaká může být... Dnes jsem žebírka pekla a lepší jsme nikdy neměli. Dokonce jsme se s přítelem dohadovali o to, kdo vytře chlebem pekáč :-) Ještě teď máme mastnou tlamu:-p:-8:-D.Takže ukládám, posílám bodík a moooc chválím!!!

Eliza Eliza

24. 5. 2010 15:48

Děkuji za komentář, jsem ráda, že chutnalo.:-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu pečena žebra na medu naložená žebra žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra pecena zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra recept na žebra srnčí zebra

Suroviny: žebra vepřová, med tekutý, omáčka chilli sladká, ocet, omáčka sojová tmavá, česnek granulovaný, hořčice hrubozrnná, sůl hrubozrnná

TopRecepty.cz

Pikantní medová žebra

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLNW