Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

1. 9. 2013 22:14

No, a tutu úžasnosť:-p:-*:-K já objevím až dneska - po tolika letech na TOPkách. Jdu na jablka, paaaa;-):-D

beno86

1. 9. 2013 22:06

Tento recept znam hodne let a to z prilohy Zemedelskych novin Nas domov otisteny na podzim roku 1970.

yanull yanull

29. 8. 2013 19:04

jarda Kadic: Jééé, Jaroušku, i Ty:-8? Tak to mne velmi těší a za pochvalu i bodík Ti pěkně děkuji ;-):-):-K

jarda Kadic jarda Kadic

29. 8. 2013 17:39

Mám tu čest přidat 51.bod.Jinak,vše již bylo řečeno:yes::yes:

Chanellina35

17. 8. 2013 07:53

Fotečku přikládám :yes:

Chanellina35

17. 8. 2013 07:52

Včera vytvořena a dnes už nic nezůstalo. Výborné !!!!:-K

yanull yanull

2. 6. 2013 18:50

Jules:Ahojky Jules:-K,zdravím do zámoří a velmi pěkně děkuji za Tvůj komentář, to, že jsi spokojená, potažmo i Tvůj urostlý Kanaďan, je pro mne ta největší odměna:-8:-8;-):-):yes:

Jules

2. 6. 2013 04:15

Keď som si prečítala všetky tie chválospevy na Tvoju štrúdľu, nedalo mi a musela som ich urobiť - piekla som z dvojnásobnej dávky /môj manžel je pekne urastený kanaďan :)/ a môžem iba skonštatovať to, čo tu už bolo x krát povedané - sú úžasné...vlastne už nie sú :), takže s dovolením, budem pokračovať v chválospeve aj za oceánom..dík za recept, nevedela som si predstaviť, že tu budem bez lístkového cesta a toto je lepšie ako z obchodu u nás!! Posielam bodík a želám všetko dobré...:yes:

yanull yanull

1. 6. 2013 13:15

Baruško:-K a Aishi:-K, moc mne těší, že vám štrúdlíky chutnají a za to, že jejich "slávu" šíříte za hranicemi naší vlasti, vám velmi děkuji ;-):-):-K:-8:-K

bara.it bara.it

1. 6. 2013 12:55

Yanullko - po vyzkouseni tveho strudliku jsem zustala uplne beze slov:-O Je opravdu suprovy (uz jsem pekla 2x a myslim, ze i nadale zustanu u tohoto receptiku). Takze podtrzeno secteno si zaslouzis velkeho bodika :yes:48:yes: a ja s dovolenim pridavam fotku:-K

aisha

23. 4. 2013 18:49

Recept je vyborny..:yes::yes:..moc chvalim a pridavam fotky..:-K:-K

yanull yanull

17. 4. 2013 20:33

hosta:tvrdé patky nebrat, schvaluji ten nápad a ještě čerstvé je v puse zpracovat :-p;-):-)

hosta hosta

17. 4. 2013 14:20

yanull: na něčí radu odkrajuju konce - no, a co s nima, co kdyby ztvrdly, že? Já to foto snad přidám, na důkaz, že nekecám:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 4. 2013 19:59

yanull: Že bych šla teď do kuchyně zadělat těsto, do zítřku mi pěkně odleží v lednici ........:-p:-p:-p:-p:-p.Co tady budu polykat naprázdno !:-D

yanull yanull

16. 4. 2013 19:54

Veronika.Hrozna: Děvčata, vy mne bavíte ;-):-D:-)):-K:yes:

1 10 11 12 13 14 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl