Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirholu jirholu

18. 6. 2011 18:18

Dnes jsem recept objevila a upekla štrudličky. Štrudle jsou vynikající :-p:-p , s těstem se výborně pracuje, nelepí se ;-) Díky za recept :-D +:yes:

Daniela

12. 1. 2011 22:49

Úžasný recept. Štrúdlovala jsem podle něj celý podzim 2010. Děkuji za recept.

rebeka rebeka

10. 9. 2010 09:04

isu,jo,odkrála,jak píše yanull v poznámce;-)a pak je všechny sež....:-!:-D:-D:-D:-Dno,co:-?já jsem vinula..já spapám:-!:-D:-D:-D

isindy isindy

9. 9. 2010 22:55

rebi, koukám, že i patky jsi ukrájela ;-):-8:-D..ty jdou u nás na odbyt jako první, potřebovala bych na každé nohavici tak 6 patiček :-D

rebeka rebeka

4. 9. 2010 21:11

ahoj....já jsem vinula jak dle originálu,tak "normálně",jablíčka strouhala na slzičkovém struhadle i na plátky..a dobré je to tak i tak..zkráta,běž do nich:-!:yes:;-):-D

yanull yanull

4. 9. 2010 20:41

Rebi, :-Kjá bych pekla také jako dívá, ale jablíčka letos absentují :-//, jsem ráda, že se u vás štrúdlíky ujaly a v práci je moc nerozmazluj, ať si upečou samy, holky jedny ;-):-)fotečky krásné, štrúdlík je jako živý :-p;-):-D:yes:

yanull yanull

4. 9. 2010 20:38

Ahoj, určitě ho můžeš zavinout normálně :-);-)

ahoj

4. 9. 2010 18:18

ten postup tzv. motání je nevyhnutný, zavinout jako normální štrúdl to nejde? Děkuji předem.

rebeka rebeka

4. 9. 2010 18:13

yanull,tak ti "pěkně děkuju" za ten recept:-D:-D:-Djá teď v podstatě nic jiného nepeču..kdo ochutnal.nechce jiné a už peču i na zakázku do práce kolegyním..moc jim chutnaly;-):-pale už mám pro ně vytištěný recept,ať si pečou samy;-):-D:-D..a ještě foto z dnešního pečení;-)

yanull yanull

1. 9. 2010 04:58

Irenko, :-K Rebi z nich byla nadšená, musela jsem se smát, jak si své kousky schovávala pod polštář, aby je před rodinou uchránila.:-D:-D Tak doufám, že vám budou také chutnat :-pa to, že ty bys je zkazila?:-O To jsi snad jen žertovala, že? ;-):-))

Irrena Irrena

31. 8. 2010 19:09

Yanullko zítra jdu na ty štrůdle, už cítím jak budou dobré (jestli je nezkazím)Posílám bodík:yes:Navnadila mě včera Rebeka, jinak bych o nich ani nevěděla:-))Dneska jsem si koupila jablka a hned ráno udělám;-)

Ivana Ch

29. 8. 2010 04:41

Pořádně jsem si přečetla recept a zjistila jsem že takový dělávala už moje maminka a já jiný nedělám. Já už jich nadělala mraky, jsem 45let vdaná a štrůdl máme moc rádi.

yanull yanull

28. 8. 2010 19:39

Rebi, děkuji za to, že jsi vyzkoušela, inspirativně vyfotila a nejvíce mě těší, že chutnal. :-p:-K

rebeka rebeka

28. 8. 2010 13:48

původně jsem chtěla dělat jiný,leč nemaje potřebné suroviny:-Ospáchala jsem tento..a musím říct,že s těstem se pracuje jedna báseň:yes:samotný produkt se rozplývá na jazýčku,je to fakt mooooooc dobré,doporučuju všem:yes::-!my jsme štrůdlíková rodina,zkouším kdejaký recept,tento bude patřit mezi moje V.I.P:-D:-p
přidala jsem akorát navíc nasekané vlašské ořechy,jo a ten rum s máslem na závěr:-8:-O:yes:tak to je bomba:yes:
bodík už jsem dala dřív,teď jenom pár fotek:-K

irka.v irka.v

26. 8. 2010 23:31

I já používám sádlo na půl s máslem a štrůdl je lepší u nás vždy hned zmizne :-D posílám bodík

1 16 17 18 19 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl