Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť džemu oceníte i při slepování cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 819 kJ / 4 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,32 g |
Tuky | 3,87 g |
Vláknina | 26,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 094,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4).
Zdroj: noviny Blesk
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 10. 2013 18:22
19. 10. 2013 16:33
Džem jsem uvařila,přidala jsem i trochu pomerančové trestě pro intenzivnější pomerančovou chuť. Je to dobré, ale u nás se asi neujme. Každopádně zkusím letos na spojování lineckého. Přidávám foto.
9. 9. 2013 18:09
9. 9. 2013 17:55
Přijmi omluvu - .
6. 9. 2013 14:04
6. 9. 2013 11:47
2. 12. 2011 08:15
1. 12. 2011 17:10
7. 11. 2011 15:44
5. 11. 2011 17:59
28. 9. 2010 08:55
27. 9. 2010 13:08
27. 9. 2010 12:48
27. 9. 2010 11:56
27. 9. 2010 11:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 7 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 38 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 44 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Jak si poradit s řídkou marmeládou nebo džemem? Díky testu tuhnutí snadno marmeládu napravíme
Další recepty
Tématické fráze: jablková marmeláda jablečný džem s pomerančem jablečná marmeláda s pomerančem dýnový džem s jablky jablková marmeláda recept jablková marmeláda recept jablečná marmeláda pikantní marmeláda jablečná marmeláda se zázvorem recept na jablečný džem s pomerančem dýňový džem recept dýňový džem se zázvorem jablečná marmeláda s pomeranci staré recepty na marmelády dýňový džem marmeláda z jablek a citron dýňový džem s pomerančem recept recept na dýňový džem dýňový džem s pomerančem bezinková marmeláda s jablky
Suroviny: jablko, pomeranče, citron, kyselina citronová, gelfix, cukr, rum
Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q7g0
16 názorů