Jahodovo-tvarohové pokušení
Lehký tvarohový krém, sladké jahody a nadýchaný piškot nebo sušenkový základ – tohle pokušení v sobě spojuje svěžest léta a jemnost domácího dezertu. Ideální pro slavnostní příležitosti i jen tak, když dostanete chuť na něco dobrého.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,88 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 141,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému. Všleháme olej, mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Těsto přelijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
Krok 5: Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, vešleháme cukr a tvaroh.
Krok 6: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi.
Krok 7: Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
Krok 8: Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka.
Krok 9: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu a necháme nabobtnat za občasného zamíchání. Jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové směsi.
Krok 10: Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici, nejlépe do rána. Poté zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-tvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Moje poznámka
Jahodovo-tvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 7 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 8 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 9 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 4 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 6 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 7 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 8 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 9 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 10 hodinami
Květákové placičky
Linova před 10 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 11 hodinami
Tématické fráze:
dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou,
zelatina za studena,
želatinový ztužovač za studena dr.oetker,
jak dlouho tuhne zelatina,
želatinový ztužovač za studena,
želatinový ztužovač,
želatinový ztužovač za studena dr. oetker,
želatina za studena dr oetker,
příprava sypké želatiny,
tvarohové pokušení,
jahodovotvarohove řezy,
želatina za studena dr.oetker,
jahodovo tvarohový dort,
sypká želatina,
želatina do krému za studena,
želatina do tvarohu za studena,
želatina do krémů,
jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem,
jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou,
tvaroh a želatina
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
šlehačka,
želatina,
voda,
cukr,
jahody,
želatina,
voda,
cukr,
šlehačka,
poleva cukrová,
ovoce
Komentáře (69)
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinu
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším