Jahodovotvarohové pokušení

isindy Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 61 názorů

537

Suroviny

(korpus)
2 vejce
60g cukru moučka
1 lžíce oleje
2 lžíce mléka
60 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
tvarohový krém
1 měkký tvaroh (můžeme nahradit zakysanou smetanou, hustým bílým jogurtem)
1 šlehačka
1 želatina sypká
0,5 dcl horké vody
cukr podle chuti
jahodová vrstva
500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé)
1 želatina sypká
0,5 dcl horké vody
cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému, všleháme olej a mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto přelijeme do dortové formy (toto množství odpovídá formě průměr 24 cm) vyložené na dně pečicím papírem a v předehřáté troubě na 180°C upečeme, přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.

  2. Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh. Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi. Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.

  3. Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka, Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti.

  4. Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici nejlépe do rána a pak zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.

Poznámka

inspirace na www.urybicky.cz, upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 536 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovotvarohové pokušení

  • volantka volantka

    Blansch:

    isindy:

    Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinu:-)Mě vždy stuhla,a to kupuju tu nejlevnější... některé taky chtějí přivést skoro k varu:-)Nesmí se však vařit!

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Blansch: díky :-) i mně se nedávno stalo, že rozmixované jahody netuhly a netuhly...nakonec "spolkly" dvojnásobné množství želatiny, než kolik bylo uváděno jako potřebná dávka...hlava mi to nebrala....:-S:-//

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Výborné...nestačila jsem ani nafotit:-))Dala jsem místo tvarohu mascarpone, které jsem smíchala s vyšlehanou šlehačkou.Vrchní vrstva - rozmixované jahody..dle postupu neztuhly. Druhý den jsem přidala ztužovač za studena a vyšlo to. Jinak není co vytknout..opravdu MŇAMKA ;-):yes:

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    tak hotovo a čekám až to ztuhne,zatím to vypadá dobře...
    dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
    už se těším:-p

    Odpovědět

  • brigid brigid(neregistrovaný)

    Robila som zakusok niekolko krat a je skvely. Dakujeme za recept ktory presvadci aj tych najnarocnejsich a popritom je taky jednoduchy. :yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Denisa: ne, v tom nemáte pravdu, ztužovač šlehačky vám želatinu nenahradí, nedocílíte jím takovou pevnost tvarohové hmoty...viděla bych to na chybu v přípravě želatiny, někdy je to ošemetná záležitost a ne každá želatina má stejný postup přípravy a dávkování, záleží na tom, jakou jste použila...

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Dortík na fotu vypadá náramně tak jsem se dala do pečení ačkoliv jsem vše udělala jak se píše šlehačka s tvarohem mi neztuhla!!myslím totiž ,že místo sypké želatiny tam spíš patřil ztužovač šlehačky.:-// aten želatinový vršek taky neztuhl takže za mě děs celé jsem to vyhodila

    Odpovědět

  • andrejika andrejika

    Dělala jsem vše se ztužovačem šlehačky za studena a povedl se náramně :yes: bylo dost jahod, tak jsem ještě nahoru přidala na půl nakrájené a celé to zalila dortovým červeným želé a :yes: posílám fotku a uděluji bodík

    Odpovědět

  • ivulinka5 ivulinka5

    0.5 dcl horké vody není to málo na tu želatinu?já mám totiž koupenou práškovou želatinu která se má dělat ve 250ml vody

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Zdenka1: děkuji moc :-K za pochvalu i fotku ;-):-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Děkuji za výborný recept:yes:, moc jsme si pochutnali:-p. Jestli to nevadí, přidám foto.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Kriss: to je mi moc líto:-(...určitě chyba v poměru surovin, pokud cokoli znásobíte, je potřeba adekvátně znásobit i zbytek - to platí u všeho vaření...takže do 2 tvarohů 2 želatiny...a to pyré - babo raď:-8...já občas narazila na "divnou" želatinu, která příliš neželatinovala:-//

    Odpovědět

  • Kriss Kriss

    Vypadá úžasně, ale naprosto se mi nepovedla.:-(
    Tvarohovou náplň jsem dělala ze 2 šlehaček a 2 tvarohů, protože jsem buchtu dělala na plech, ale ani s pomocí želatiny mi neztuhla. Nevím, zda to může být špatně zvoleným druhem tvarohu či pouze 1 želatinou (namísto 2, když už jsem dělala z dvojité dávky).
    Ani jahodová náplň se mi nepodařila, přestože jsem dávala želatiny 2.:-( Těšila jsem se jak malá, ale pro mě je to zatím největší zklamání za poslední dobu, co jsem kdy pekla. Teď jen přijít na to, kde se stala chyba.:-(

    Odpovědět

  • janatka janatka

    :-pIvanko:krásné osvěžení jen mi to moc netuhlo,já použila želé ne želatinu a tak si myslím,že to bylo tím,nic na to nemění fakt,že se to u nás zblajzlo během chvilky!!!:-))

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Pajaja: Pavlínko, děkuji za komentík i moc hezké fotky :-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo