Suroviny
Porce: 4-6 podle porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 542 kJ / 3 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,03 g |
Tuky | 297,99 g |
Vláknina | 16,65 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 613 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 44,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekáče dáme česnek rozdělený na neloupané stroužky, neloupanou a omytou cibuli nařežeme na několik klínů, na to položíme prosolený bůček s nařezanou kůží na čtverečky a do zářezů dáme badyány, hřebíčky a posypeme kmínem.
Krok 2: Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct na 45 minut a mezi tím můžeme podlévat.
Krok 3: Poté podlijeme vodou s rozmíchaným solamylem zamícháme a dáme dopéct na 30 minut odkryté, abychom měli pěkně zlatou kůrčičku.
Zveřejněno 3. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček pečený s badyánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkZl
Moje poznámka
Bůček pečený s badyánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkZl
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 5 minutami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 18 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 53 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 2 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 3 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 3 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečení bůčku,
pečeny bucek,
bůček pečený,
jak udělat buček,
pečený maso,
vepřové maso recepty,
pečený bůček recepty,
bůček recepty,
pečený bůček s hřebíčkem,
libový na pečený bůček,
recept s badyjánem,
jak dělat pečený buček,
recepty s badyjanem,
pečený bůček recept,
jak udělat pečeny buček,
maso s badyánem,
pečení maso,
peceni-bucek,
www recepty cz kuchařka krkovička v alobalu,
pečený libový bůček
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
badyán,
koření hřebíček,
kmín celý,
sůl,
solamyl
Komentáře (21)
Byl k tomuhle receptu na zelí: ttp://www.toprecepty.cz/recept/10826-bavorske-cerv... - a vůbec se to s vínkem, kterým jsem podlévala, nehádalo