Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které vhodně doplní jemné maso lososa a pikantní omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 075 kJ / 257 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,42 g |
| Tuky | 5,00 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 47,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLWE
Moje poznámka
Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLWE
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 1 minutou
Tvarohová štola
Ba30@ před 59 minutami
Fazolky na smetaně
ivakom před 1 hodinou
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 2 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 4 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 16 hodinami
Tématické fráze:
losos na kopru,
losos kopr,
pečený losos s koprem,
losos s omáčkou,
pečený losos,
peceny losos s omackou,
losos recept,
medovohorcicna omacka,
losos s hořčičnou omáčkou,
hořčičná omáčka s koprem,
recept na lososa,
losos s medem a hořčicí,
losos recepty,
recepty losos s omáčkou,
losos recepty kopr,
losos s hořčicí a medem,
losos s koprem,
pečený losos s s koprem,
candát s hořčičnou omáčkou,
pstruh s hořčičnou omáčkou
Suroviny:
losos,
česnek,
med,
hořčice,
omáčka sojová,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
citron,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (25)
Jemné maso - kuře, ryby - peču na více stupňů, přes 200°C a maso, které je potřeba péct déle - hovězí, vepřové - naopak dlouze a při nižší teplotě. Nevím, třeba je to špatně, ale je to zkušenost mých předků (kuchařů) a maso je vždy dobré.