Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,56 g |
| Tuky | 107,14 g |
| Vláknina | 17,42 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 5,08 g |
| Sůl | 12,50 g |
| Sacharidy | 55,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek utřeme se solí.
Krok 2: Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme.
Krok 3: Mírně osolené maso a plátky slaniny, nebo špeku dáme do pekáče, který si vymažeme sádlem a zalijeme vínem.
Krok 4: Pekáč přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do změknutí masa.
Krok 5: Když je maso hotové necháme zredukovat výpek a podáváme. Přílohu zvolíme brambory, nebo knedlíky.
Zveřejněno 3. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na víně a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v96g
Moje poznámka
Hovězí na víně a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v96g
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
sakumpikum,
hovezi na vine,
hovězí na česneku,
hovězí na česneku v troubě,
hovězí na víně s knedlíkem,
hovězí na víně v troubě,
hovezi na vine a cesneku,
hovězí plátky na vine v troubě,
jak zredukovat víno,
hovezi líčka na vine v troubě,
hovězi na česneku a na víně,
hovězí maso rece,
hovězí na česneku a víně,
hovězí na bílém víně,
hovězí na víně knedlík,
hovezi krajene na cesneku,
hovězí na víně a na česneku,
hovězí na víně recept,
hovězí na červeném víně s knedlíky,
hovězí na česneku a na červeném víně
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
víno bílé,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
majoránka sušená,
sádlo
Komentáře (8)
líbí se mi to sakumpikum
a dala bych si k té výborné šťávičce např.gnocchi
úplně to cítím..já mám asi hlad
Ale konečně, tady přece jde o to maso, a to redy, klobouk dolů. vypadá přenáramně. Hovězí na česneku děláme, ale nikdy mně nenapadlo přidat to víno.
Jak jsem řek, já rejpal, klobouk dolů, hlubokou úklonu a bod přiletí za okamžik.