Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 1. 2012 15:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 154 kJ / 5 534 kcal
Bílkoviny69,46 g
Tuky403,26 g
Vláknina19,03 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 649 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy397,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Tento dezert pochází z Belgie, chutí připomíná české zákusky Štafetky.

**Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

8. 2. 2018 11:32

Dokonalé , neodolala bych :-K:-K:yes:

Miquel Miquel

1. 3. 2015 19:00

Po delší době jsem to opět spáchal, tentokrát ve 3 vrstvách. Při té příležitosti jsem upravil i recept, hlavně množství surovin u krému, před tím tam bylo dvojnásobné množství, což bylo vážně moc.

Miquel Miquel

7. 9. 2014 08:00

pipre: Vypadá skvěle :yes: ,jsem rád že vám chutnal. A asi máš pravdu že krému by stačilo méně ;-)
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta ;-)

pipre pipre

6. 9. 2014 13:00

magdalenka: Díky :-)..Já nenatírala každý díl zvlášť. Plát jsem jen nařezala na 5 stejných dílů (mně vyšly 6 cm, široké, záleží na velikosti plechu)a zatím neoddělovala. Pak jsem na celý plát dílů stále pohromadě nanesla vrstvu krému, stejnoměrně rozetřela, nůž otočila tupou hranou dolů, podebrala krém v místě řezu a snadno oddělila po řezu díl i s krémem od dalších dílů:-) dlouhým nožem podebrala, přenesla na podnos, stejným způsobem oddělila druhý namazaný díl a nanesla na první díl..dělám to tak i s točenými díly nastojato..

magdalenka magdalenka

6. 9. 2014 12:30

pipre: ale sa ti podarili krásne...chutili určite skvele.

pipre pipre

6. 9. 2014 12:14

magdalenka: Magdi, tak to by mne také zajímalo, já jsem ho pocukrovat zapomněla :-O Pekla jsem ho asi 20 minut, až povrch mírně zezlátnul..Zřejmě ten cukr na povrchu má zkaramelizovat a mně to nějak uniklo. To je tak, když je někdo zbrklý nebo moc spěchá:-8 U mne to bylo obojí :-):-8

magdalenka magdalenka

6. 9. 2014 12:06

Miquel: Prosím, mám dotaz: Prečo sa cesto pred pečením popráši práškovým cukrom?

pipre pipre

6. 9. 2014 11:22

Fotka nic moc, ale zákusek výborný :-) ten kávový krém nemá chybu, nejvíc mi opravdu chutná z Nescafé Espresso. Jednou jsem použila levnější standart a nebylo to tak dobré jako toto. Příště ale zvolím možná méně krému, možná by stačilo ubrat jednu třetinu nebo i polovinu, podle toho, jak je kdo "krémový" :-)

Miquel Miquel

4. 9. 2014 20:33

e: Hihi :-)) nikdy jsem neměřil. Odhadem plát piškotu může mít po upečení cca 0,5-1 cm. Promazaný a poskládaný na sebe okolo 10 cm :-? ;-)

e

4. 9. 2014 18:43

prosim, ako je vysoky po upeceni?

Miquel Miquel

9. 6. 2014 15:39

Anička babička (neregistrovaný/á): v receptu je jasně napsáno "Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C" o horkovzduchu tam není ani zmínka, takže bez ;-)

Anička babička

8. 6. 2014 19:56

Prosím pečete na horko vzduch nebo klasicky prosím kdyby se tam psalo vždy na čem pečeme děkuji moc za odpověď.khlerova1.@ seznam cz

Jackie79

2. 4. 2014 20:19

Tak tohle je nádhera :yes: vyzkouším ;-)

pipre pipre

1. 6. 2012 12:10

Použila jsem včera tvůj krém pro moučník, ikdyž těsto bylo jiného složení. Měla jsem formu 12 x 30 cm, s vyšším okrajem (peču v něm metrový dort) a krém jsem dělala z poloviční dávky. Bohatě mi to stačilo, protože jsem piškot prořezala jen na tři díly. Všem moc chutnalo:yes::yes::yes:
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.

Miquel Miquel

25. 1. 2012 15:53

Díky za body:-K a komentáře:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mandlové řezy řezy s kávovým krémem mandlový zakusek mandlové zákusky mandlove zakusky recepty recepty pro celiaky štafetky s kávovým krémem mandlový dezert řezy s krémem zákusky z mandlové mouky řez s kávovým krémem mandlový řez mandlové dezerty rezy z mandlove mouky bezlepkový mandlový dezert zakusek s kavovym krém výborné řezy z mandlové mouky mandlovy dezert s krémem řezy na plech s kávovým krémem zákusek z mandlové mouky

Suroviny: mandle loupané, cukr moučkový, cukr krystal, máslo, škrob kukuřičný, vejce, bílek, cukr moučkový, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr krystal, káva rozpustná, čokoláda na vaření, smetana, máslo

TopRecepty.cz

Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXG2