Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak pana Krkovičky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 883 kJ /
1 167 kcal
Bílkoviny29,91 g
Tuky107,64 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 2,75 g
Sůl7,00 g
Sacharidy18,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem. Krok 2: Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej. Krok 4: Lehce osmahneme polovinu česneku a polovinu cibule. Krok 5: Přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme. Krok 6: Vyjmeme a maso dáme do pekáčku, přilijeme i výpek z pánvičky. Krok 7: Plátky posypeme zbylým česnekem a cibulí, zalijeme polovinou připraveného vývaru. Dáme do trouby a dusíme, průběžně podléváme zbylým vývarem. Krok 8: Když je maso měkké (cca 30 min. při 200° - pouze orientačně) vyndáme ho na chvíli z pekáčku. Krok 9: Vzniklou šťávičku lehce zahustíme solamylem. Krok 10: Maso vrátíme zpět do omáčky, na něj položíme plátek anglické slaniny a plátek Hermelínu. Vrátíme zpět do trouby a dopékáme (možno horkým vzduchem, pokud máme), než se slaninka opeče a Hermelín rozpustí. Krok 11: Podáváme s různě upravenými brambory - hranolky, americké, šťouchané, vařené, dle chuti.

Zveřejněno 10. 3. 2012

Poznámka autorky Montanka

Název jídla jsem dala podle toho, že jsem se pokoušela napodobit jídlo z restaurace, které nám moc chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak pana Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAxP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak pana Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept mě zaujal, určitě vyzkouším :yes:

Mišanka 5. 3. 2013 14:28
Obídek vynikající dávám plný počet:yes::yes::yes::yes::yes:;-)

Vynikajúci receptík bolo to mnamka:-D

Tisknu si a co nejdříve spáchám. To musí být tááák dobrýýýý:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Okamžitě posílám bodík, protože tohle...je můj šálek nebo spíš talířek..:-p:-p Všechno chuťově ladí, nic nevyčnívá, zůstává jen lahodná chuť a vůně... Prostě ten jeden bod, co je k dispozici, je málo...

Jídlo vypadá parádně:-p+7:yes:

chtěla bych být paní Krkovičkovou:-8:-p:-);-):yes::yes:

:-K:yes::yes::yes:Samé dobré ingredience...to musí být dobrota:-!:-!+bod:yes::yes:

Montanko, pěkný recept, krkovičku já nejraději je hodně šťavnatá a na maso hermelín, to je pro mne dobrůtka.:-p Máš 4.bod:yes:

:-p:-p:yes::yes:krásné a určitě i chutné 1+

Tématické fráze:
vepřový steak z krkovice, steak z vepřové krkovice, recepty steak z vepřové krkovice, steyk, stejk z krkovice, steik z krkovicky, vepřový steak z krkovice recept, recepty na steaky, vepřová krkovice steak, steak z vepřové krkovičky, stejk z krkovicky, jak udělat steak na pánvi, krkovička na pánvi, krkovice na pánvi, steaky z vepřové krkovice, steik z krkovice, krkovička jako steak, stejky z krkovice, steaky z krkovičky-recepty, recepty na krkovicku

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr hermelín, slanina anglická, vývar hovězí, sůl, pepř, koření grilovací, česnek, cibule, olej, voda, solamyl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu