Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 395 kJ / 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,59 g |
| Tuky | 2,63 g |
| Vláknina | 36,51 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 383 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kosti s masem, odkrojené od krkovičky, omyjeme, osušíme a dáme vařit spolu s očištěnou, na malé kostičky pokrájenou zeleninou. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a ve chvíli, kdy je maso z kostí i zelenina téměř měkké, ještě krátce povaříme.
Krok 2: Kosti vyndáme, maso z kostí, pokrájíme nadrobno a přidáme k polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem a kari kořením (nebo muškátovým oříškem).
Krok 3: Vložíme uvařené a scezené nudle, necháme přejít varem a vypneme. Podáváme se zelenou cibulkovou natí.
Zveřejněno 19. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWqY
Moje poznámka
Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWqY
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 22 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka kluci v akci,
zeleninový vývar kluci v akci,
slepičí polévka kluci v akci,
kuřecí vyvar kluci v akci,
hovězi vývar kluci v akci,
aby se vývar nezakalil,
polévky z vývaru,
kluci v akci frankfurtská polévka,
slepičí vývar kluci v akci,
petr hradecký recept na vepřovou konzervu,
zeleninový vývar recept,
zelenina na kari,
aby se nezakalil vyvar,
kuřecí vývar se zeleninou s kari,
zeleninová polévka kluci v akci,
co dat do vyvaru aby se nezakalil,
kluci v akci kuřecí vývar,
rajče aby se nezakalil vývar,
aby se hovezi vyvar nezakalil,
ihnacak zeleninovy vyvar
Suroviny:
kost,
mrkev,
celer,
petržel,
brokolice,
sůl,
pepř,
voda,
libeček,
petrželka,
koření kari,
rajče
Komentáře (21)
Jinak jani, taky dávám zeleninu až do odstavené polévky, nemáme rádi rozvařenou zeleninu
A ještě jednu vychytávku dávám k vyzkoušení, pokud máte vývar slabší, stačí osmažit zeleninu na másle na pánvi a do polévky ji jen vložit, polévka má pak krásnou barvu i chuť a až zcela nakonec dávám téměř do každé polévky, tedy kromě bílých, 2-3 stroužky čerstvě utřeného česneku se solí a to teprve dostane ty správné grády
Pro myšičku 6. bodík
Pozn. :
To, že se vývar nemá vařit, ale několik hodin trpělivě táhnout a jen jemně sem tam probublávat, asi slyšel už každý. Věděli jste ale, že byste ho měli připravit z pečených kostí? „Syrové hovězí kosti nebo slepičí a kuřecí kostry je nejprve třeba v troubě prudce zapéct, maso se zatáhne a má potom lepší a silnější chuť,“ radí Petr Hradecký. Kosti zalijte studenou vodou! Nezapomínejte také sbírat pěnu, aby se vývar nezakalil.
A jak se zeleninou? Pokud budete celer, mrkev a petržel už od začátku nechávat v hrnci spolu s masem, získáte spíš zeleninový vývar než masový. Proto se vyplatí přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat. S vařením přitom nespěchejte, dobrý vývar se pod pokličkou připravuje třeba i čtyři hodiny. „Z vlastní zkušenosti vím, že se někteří snaží přípravu jídla občas uchvátat, a pak se to většinou projeví na výsledku. Je důležité dát každé surovině přesně tolik času, kolik si žádá,“ potvrzuje Martin Škoda, autor kuchařky Škoda nevařit.