Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

3. 12. 2011 17:54

vladka : na balkon bych je nedávala, spíš někde, kde je chladněji..tam už je to, podle mého, moc..a rozkroj jablíčko a dej k perníčkům do krabice;-)

vladka

3. 12. 2011 16:03

rebeka:Prosím upekla jsem perníčky a chuťově jsou dobré ale tvrdé.Mám je v krabičce uzavřené na balkoně.Poradí mi někdo co s nimi.Mám recept podobný jako je tady.Díky

rebeka rebeka

1. 12. 2011 13:04

letos moje perníčková premiéra:-8 díky tomuto skvělému receptu dopadla celkem obstojně, tedy co se tvarů týče:-D:-D chuťově jsou naprosto skvělé, jenom se na jazyku rozplývají:-* zdobit je nebudu, to pardónia:-D:-D:-D na to nemám:-(:-D
zaokrouhluju dalším bodíkem na 30.:yes::yes:
a mohu jen doporučit:yes::yes::yes::-K

rebeka rebeka

30. 11. 2011 14:20

těsto jsem umísila(no, já moc ne, zdatně mi pomáhala Božka..rozuměj Bosch robot:-8:-D) a teď odpočívá v lednici;-)
já v obýváku:-8:-D:-D
zítra jdu na to:yes::yes:

Elis

29. 11. 2011 16:28

Perníčky jsem upekla v neděli a do Vánoc budu muset ještě jednou. Jsou výborné!:yes::-))

s.i.m.uska

29. 11. 2011 09:23

http://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-kter...http://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-kter...Půjdu je dnes dělat,protože tady na Vás už delší dobu ,,číhám\"-teda čtuhttp://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-kter....Až je vyzkouším, snyd nezapomenu napsat,jak dopadly. Děkuji,o receptík se samou chválou;-)

MaRak MaRak

27. 11. 2011 15:16

Dobrý den, každoročně máme problém s pečením perníčků. Hned po upečení bývají tvrdé. Vyzkoušela jsem váš recept a jsem nadšená. U tohoto receptu zůstanu, a mockrát děkuji, že jste ho sem dala:-).

Macek

25. 11. 2011 11:50

Zkusila jsem a jsou luxusní:-)).Pekla jsem je po prvé a hned se povedly.

jana644

24. 11. 2011 14:58

výborný recept dělala jsem těsto v pekárně na program DORT asi 10 minut skvělé těsto zítra se bude péci chaloupka:-p

eblan eblan

22. 11. 2011 12:42

Dlouho sem vybírala a našla:-)) perníčky jsou dobré a měkké dávám bodíka:yes: dělala jsem pro jistotu jen z půl dávky ale do vánoc ještě budu muset udělat a rovnou ze 2 dávek:-D

macetka

20. 11. 2011 21:37

Mám dotaz, to máslo se tam dává rozpuštěné nebo v celku?

helena

20. 11. 2011 13:58

tak jsem se rozhodla zkusit perničky podle jineho receptu koukam že tyhle jsou asi dobrý všichni chvalite jen by me zajimalo kdyz je upeču ted neztvrdnou mi do vanoc:-?:-)

konicek

18. 11. 2011 13:08

S těstem se opravdu výborně pracuje, na silikonovém vále není třeba ani podsypávat moukou. Jinak chuťově také výborné. Pokud by v sušším bytě někomu ztvrdly, je dobré je zavřít do plechové krabice s rozkrojeným jablíčkem - natáhnou vlhkost.

dalfy

16. 11. 2011 14:25

Recept jsem vyzkoušela a super - zkoušeli jsme s dcerou péct jako takový pokus. Perníčky jsou moc dobré z celé dávky je jich už polovina. Tak na vánoce budem péct znovu.

Věra

15. 11. 2011 15:28

Viktoriiia:Chtěla bych zkusit perníčky,mužete mi napsat,jaké máslo používáte??nebo je myšleno Heru??? díky všem...dělám je poprvé,tak at neudelám zásadní chybu

1 17 18 19 20 21 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw