Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lasagne

Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský recept v šuplíku a vyzkoušejte naší variantu, která vás jistě mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 262 kJ / 5 082 kcal
Bílkoviny202,20 g
Tuky258,97 g
Vláknina40,13 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 5,85 g
Sůl14,67 g
Sacharidy469,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

28. 1. 2014 19:42

Lasagne dělám často, nevymazávám ani pekáč ani nedávám pečící papír;-).Nikdy připečené nic nemám, chce to dost bešamelu;-)

tejaja tejaja

28. 1. 2014 19:28

xy.jajinka: pekáč nikdy nevymazávam ani nedávam pečiaci papier. Ale vrstviť začínam omáčkou, až na ňu dávam prvú vrstvu lasagní. Aby aj spodná vrstva mala od čoho nasiaknúť. ;-)

xy.jajinka

28. 1. 2014 18:56

Ellin: to se mi stalo jen v tom případě, když jsem neměla pečící papír a vymazala jsem to olejem. Jinak ti ty lasagne opravdu nasáknou. Možná to bude tím, žes tam neměla ten papír,ale mohu se mýlit.;-)

aree

24. 8. 2013 13:47

já to viděla v televizi, jak to vaří Polraich..sice ne s kečupem, ale tu mrkev a celer tam taky dával....takže dobrou chut.

chocolate chocolate

4. 8. 2013 16:43

Ellin:Rozhodně ne, stačí mít dostatek ragú a bešamelu tak, aby pláty byly ponořené.Vlhkost nasají z nich a vlastně se v té směsce uvaří.Důležité je začínat vrstvou ragú a a až pak lasagní a stejně tak končit bešamelem.

Ellin

4. 8. 2013 16:25

Musí se ty lasagne před zapečením podlít celé vodou? Dělala jsem lasagne jen jednou v životě, nepodlila jsem je a byly neuvařený, doslova chroupaly:-S

JO

28. 7. 2013 12:37

Pro vsechny kdo masu neholduji zkuste tyto italske lasagne s ricottou a porkem. Je to lahudka..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138323621...

Renata

26. 7. 2013 10:59

Moc dobré. Děkuji :-D:-)):yes:

Simona

29. 3. 2013 15:02

No to jsou lasagne ala Babica aneb co dům dal. Radši dám přednost ověřeným originál receptům

Bella

3. 1. 2013 22:12

Už druhým rokem vařím podle tohoto receptu a všichni, koho pohostíme, mají boule za ušima:-p

savlinka savlinka

14. 7. 2012 15:06

vypadá to dobře:yes:

???

9. 7. 2012 13:23

No, nevidím nic špatného na lasagních s kečupem, ani s hořčicí se zeleninou. Myslela jsem si, že vaření je svobodné, plné chutí a nápadů... zde, z přečtení komentů mám pocit, že se má člověk držet jen stálých a stejných receptů, což mi přijde smutné a chudé.... a kdo má rád něco na boloňský zbůsob, tak proč ne... říká se o chlapech, že umí dobře vařit... ale takovéhle ego.... já v nich nic špatného nevidím, ani v suroviných, ani v celých lasagních... :yes:

porada

9. 3. 2012 23:18

Opravdu za málo.:-)

Eliza Eliza

9. 3. 2012 23:17

porada: Děkuji.:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lasagne s mletým masem lazagne lasane lasange boloňské lasagne s bešamelem lasane recept lassagne lazane recept lasagně recept originál boloňské lasagne recept vaří se lasagne panzani lassane lasagne z mletého masa recepty-lasagne jak se vaří lasagne recept na lasane lasagne z mletého masa pohlreich lazane lilkové lasagne lasagne s mletým masem recept

Suroviny: maso hovězí mleté, mrkev, cibule, celer, česnek, slanina anglická, sýr eidam, hořčice plnotučná, kečup sladký, bujón, těstoviny lasagne, olej rostlinný, voda, koření oregáno, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Lasagne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A11