Suroviny
Porce: 3-4 špízy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,49 g |
Tuky | 55,78 g |
Vláknina | 9,79 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 46,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet.
Krok 2: Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika.
Krok 3: Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa.
Krok 4: Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme.
Krok 5: Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.
Zveřejněno 10. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivovarské jehly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgMl
Moje poznámka
Pivovarské jehly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgMl
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 9 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 4 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 5 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 7 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 8 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 8 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 8 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 8 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 8 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 8 hodinami
Tématické fráze:
pivovarský špíz,
játra pana sládka,
pivovarské papričky,
pivovarské spalick,
pivovarske uzene,
jehly na kytu,
pivovarska ctvrtka,
pivovarska ctvrtka,
pivovarska jehla- recept,
pivovarské špízy,
pivovarské chilli papričky,
maso na jehle,
jak upravim kytu veprovou,
jehla na špízy 28cm,
marinada do jehly,
sojová jehla,
veliká jehla,
kuřecí pivovarsky tokan,
jehla na kytu,
recept na pivovarskou jehlu
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
koření chilli,
libeček,
olej olivový,
omáčka sojová,
česnek sušený,
játra drůbeží,
slanina anglická,
klobása,
cibule,
paprika čerstvá červená,
olej,
česnek,
cibule,
paprika čerstvá červená,
chilli paprika čerstvá,
kečup ostrý,
pivo světlé
Komentáře (30)
aisha: to fakt nevím, já jsem měla něco jiného, ale snědlo se všechno, takže asi to bylo dobré