Jehněčí na jalovci
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně dlouho budete marinovat v nálevu, tak vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,14 g |
Tuky | 346,98 g |
Vláknina | 38,52 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 85,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Moje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
JitkaJS před 38 minutami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 1 hodinou
Čočka na kyselo
el.mencl před 2 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 4 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 4 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 12 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 14 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 14 hodinami
Tématické fráze:
jalovec,
nálev na jehněčí,
nalev na jehneci maso,
jehněčí,
jehneci droby,
recept - jehněčí maso úprava,
nálev na jehně,
kuličky jalovce,
jalovec v kuchyni,
jídla z jehněčího masa,
nalev najehnněči maso,
úprava jehněčího masa,
jehněčí nálev,
jehněčí plec jalovec,
jehněčí s jalovcem,
maso na jalovci,
jehněčí v nálevu,
jalovec recepty,
jak dlouho péci jehněčí,
jehněčí droby recept
Suroviny:
plecko jehněčí,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
jalovec,
jalovec,
rozmarýn,
tymián,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
ocet,
máslo,
jalovec,
smetana kysaná,
mouka hladká,
brusinky
Komentáře (11)
- "Jalovcové bobule byly dlouho používány jako lék v mnoha kulturách. Jalovcové bobule působí jako silná dezinfekce močových cest, jsou-li konzumovány. Byly používány indiány jako bylinný lék na infekce močových cest. Západní kmeny mísily bobule Juniperus communis s kořenem dřišťálu (Berberis) v bylinném čaje k léčbě cukrovky" - je to kopie, a radši poslechhni dr., to určitě