Jehněčí na jalovci
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně dlouho budete marinovat v nálevu, tak vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 688 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,14 g |
Tuky | 346,98 g |
Vláknina | 38,52 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,77 g |
Sůl | 11,73 g |
Sacharidy | 85,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Moje poznámka
Jehněčí na jalovci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vgx
Nejnovější recepty
Nutellové brownies
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí kýta na pivě
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z dýně
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 16 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přesnídávka jablečná
Chelsinka před 1 hodinou
Dýňové rizoto pro nejmenší
ZuzkaBob před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
rostislav949 před 7 hodinami
Čertovy houby
Sahula před 10 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 11 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 11 hodinami
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 11 hodinami
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 11 hodinami
Domácí kečup
Rosnicka710 před 12 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 13 hodinami
Tématické fráze:
jalovec,
nálev na jehněčí,
nalev na jehneci maso,
jehněčí,
jehneci droby,
recept - jehněčí maso úprava,
nálev na jehně,
kuličky jalovce,
jalovec v kuchyni,
jídla z jehněčího masa,
nalev najehnněči maso,
úprava jehněčího masa,
jehněčí nálev,
jehněčí plec jalovec,
jehněčí s jalovcem,
maso na jalovci,
jehněčí v nálevu,
jalovec recepty,
jak dlouho péci jehněčí,
jehněčí droby recept
Suroviny:
plecko jehněčí,
špek uzený,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn,
jalovec,
jalovec,
rozmarýn,
tymián,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
česnek,
ocet,
máslo,
jalovec,
smetana kysaná,
mouka hladká,
brusinky
Komentáře (12)
- "Jalovcové bobule byly dlouho používány jako lék v mnoha kulturách. Jalovcové bobule působí jako silná dezinfekce močových cest, jsou-li konzumovány. Byly používány indiány jako bylinný lék na infekce močových cest. Západní kmeny mísily bobule Juniperus communis s kořenem dřišťálu (Berberis) v bylinném čaje k léčbě cukrovky" - je to kopie, a radši poslechhni dr., to určitě