Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 164 kJ / 2 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,80 g |
Tuky | 75,10 g |
Vláknina | 31,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 177 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 428,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rostlinné mléko mírně ohřejeme, přidáme lžíci cukru a sušené droždí, rozmícháme a necháme na teplém místě asi 10 minut. Mezitím si odvážíme sypké suroviny a důkladně je promícháme.
Krok 2: Přidáme vzejitý kvásek a ostatní tekuté suroviny a vypracujeme pevnější těsto. To ihned bez kynutí rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu pak vyválíme na kulatou placku a nakrájíme na osminky.
Krok 3: Po obvodu posypeme grankem a doprostřed každého výřezu položíme kostičku čokolády. Od širšího okraje s náplní rolujeme směrem ke středu. Na závěr ještě zahneme rohy na krajích směrem dovnitř, aby náplň během pečení nevytekla.
Krok 4: Rohlíčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 minut nakynout. Pak lehce potřeme vodou a posypeme mákem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C dorůžova asi 20 minut.
Krok 5: U bezlepkového kynutého těsta je důležité, že nesmí kynout dvakrát. Proto ho nejdřív zpracujeme do požadovaného tvaru a pak teprve necháme nakynout.
Zveřejněno 25. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RK4O
Moje poznámka
Čokoládové croissanty bez lepku, mléka a vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RK4O
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 2 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 3 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 4 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 3 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 5 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 5 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 6 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 6 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkové croissanty,
bezlepkový croissant,
bezlepkový croissant recept,
co obsahuje lepek,
těsto na croissanty kaufland,
recepty bez lepku,
čokoláda bez mléka,
obsahuje čokoláda lepek,
granko bez lepku,
granko bez cukru,
recept na croissanty,
croissanty z lískového těsta,
kaufland bez lepku,
bezlepkový croissanty,
čokoláda bez lepku a mléka,
domácí bezlepkový croissant,
bezlepkové croissanty recept,
belepkový croisant,
recept bezlepkový croissant,
orion bez lepku
Suroviny:
mléko sojové,
sůl,
cukr,
olej,
cukr vanilkový,
mouka bezlepková,
vláknina bramborová,
droždí sušené,
kůra citronová,
xanthan,
kakao granko,
čokoláda hořká
Komentáře (9)
Žádná bezlepková mouka by neměla kynout dvakrát, těsto je pak nízké, tvrdé a častěji se sráží. Myslím, že to uvádím do všech svých receptů, kterých se to týká. Ale děkuji za upozornění. A Tvému muži přeji dobrou chuť :)
Souhlas, pro dietáře je to bezva recept a protože tohle ten můj diabetik miluje, tak udělám pro změnu něco pro jeho zdraví nejen pro mlsnej jazýček