Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 10. 2013 22:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 015 kJ / 1 438 kcal
Bílkoviny104,35 g
Tuky100,53 g
Vláknina11,69 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 5,15 g
Sůl13,00 g
Sacharidy25,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používá se to jako hlavní jídlo k chebu nebo náplň do samosy nebo se to zapeče do chlebové placky. Tyto recepy plánuji pubikovat někdy později.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janka22

18. 8. 2014 19:35

Zdravím všechny, já k rýži a jako náhražku curry používám tento kořen mletý: www.prodejbylin.cz/kurkuma_koren_mlety/index.html

arrefeena

25. 10. 2013 17:14

Jana Remkova: proč to tedy všechno z top receptů zmizelo? :-((

arrefeena

25. 10. 2013 17:13

ještě chci upřesnit, že keema s rýží se také dělá, ale jiným způsobem, jako rizoto. Až to budu vařit tak nafotím. :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 10. 2013 15:49

arrefeena: Máš velmi zajímavé indické recepty, jako mívala mishamant, která v Indii žila. Moc se mi to líbí:-)

arrefeena

25. 10. 2013 14:58

Monika: když ho upravíte tak jak jsem říkala, tak úplně změní chuť. mimochodem manžel úplně jásal nad pita chleby které v česku prodávají v tescu. ty naše tady jsou odporné a i když mají dobré nán chleby v každém obchodě, tak jsou zase šíleně drahé

Monika

25. 10. 2013 13:26

arrefeena: Já raději upeču domácí, mě ty kupované co u nás prodávají moc nechutnají, to se vůbec s domácím nedá srovnat. Jedině bych musela zajet do orientálního obchodu, tam mají dobré :-) Mě to připomělo Thajské KHAO PUD KRAPAO MOO, které se právě jí s rýží.
http://3.bp.blogspot.com/-X9PkCY3AwKk/T20oi_knCDI/...
http://www.flickr.com/photos/avlxyz/3469783353/

Jinak moc děkuji za rady :-K ráda vařím autenticky, tak jak se to má správně dělat a jíst.

arrefeena

25. 10. 2013 11:16

Monika: když se nám s ním nechce dělat tak koupíme pita chleba, trochu ho navlhčíme, ohřejeme na pánvi a nakonec potřeme máslem nebo ghee. K rýži je to moc suché, leda byste nevyvařili všechnu tu omáčku :-)

Monika

25. 10. 2013 09:08

arrefeena: Aha s chlebem, tím myslíte Naan ( ty světlé placky) a já myslela, že se to jí s rýží. Tak zkusím upéct chleba :-p

senky senky

25. 10. 2013 08:33

Zajímavé:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

24. 10. 2013 20:26

;-):-p:yes:

hanes24

24. 10. 2013 15:31

Určitě moc jedlé :yes:bod je :yes:

arrefeena

24. 10. 2013 11:08

podle gusta žádný dišputát :-) ale musím se přiznat že k rýži jsem to nikdy nezkoušela, protože manžel by to tak nejedl. U nich k tomu musí být chleba a basta :-D

Monika

24. 10. 2013 08:29

To vypadá nádherně :-p už to vidím s rýží u nás o víkendu na oběd :yes:

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2013 07:19

To by mi chutnalo :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kari z mletého hovězího masa indické mleté maso maso na curry mleté maso indie indické maso mlete maso indicka kuchyne indiske chleba keema recept jehněčí maso recepty recepty indicke kuchyne mlete maso po indicku recepty indické jídlo mleté maso recepty indická jídla indické recepty recept keema recept mleté maso pokrmy z hráškem recept na indicke samosy keema indická kuchyně diskuze

Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, rajče, zázvor čerstvý, česnek, chilli paprika čerstvá zelená, olej, hrášek mražený, sůl, římský kmín mletý, koriandr sušený, bobkový list, koření garam masala, kurkuma, chilli paprika čerstvá, cukr, koriandr

TopRecepty.cz

Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gG2