Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí, můžete v závěru použít i čerstvý koriandr. Ale i bez něj bude jídlo absolutně skvělé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 015 kJ / 1 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,35 g |
| Tuky | 100,53 g |
| Vláknina | 11,69 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 5,15 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 25,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelenou chilli papričku nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme.
Krok 2: Ve woku rozpálíme ghee nebo olej a když je horký, nasypeme tam celý římský kmín a necháme provonět. Poté přidáme cibuli a sůl. Smažíme, dokud nezačne cibule hnědnout.
Krok 3: Přidáme zelené chilli papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouháme do pánve česnek. Promícháme a zhruba minutu smažíme. Přidáme zbytek koření kromě garam masaly. Poté přidáme omytá a pokrájená rajčata a dvě lžíce vody.
Krok 4: Smažíme, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidáme maso a stále jej mícháme a rozdrobíme ho.
Krok 5: Smažíme ho dohněda a do úplného rozdrobení. Poté přidáme půl šálku vody a vaříme, dokud není maso téměř hotové.
Krok 6: Ke konci přidáme hrášek a necháme společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypeme garam masalou, nasekaným čerstvým koriandrem a dobře zamícháme.
Krok 7: Podáváme s chlebem naan, nebo můžeme použít jako náplň do samosy či chlebové placky.
Zveřejněno 23. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gG2
Moje poznámka
Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gG2
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 1 hodinou
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 5 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 7 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 7 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 36 minutami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 1 hodinou
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 2 hodinami
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 3 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 3 hodinami
Bramboráčky
Anickamanicka před 4 hodinami
Domácí langoše
Jurkano před 4 hodinami
Perníčky
horakova654 před 5 hodinami
Tématické fráze:
kari z mletého hovězího masa,
indické mleté maso,
maso na curry,
mleté maso indie,
indické maso,
mlete maso indicka kuchyne,
indiske chleba,
keema recept,
jehněčí maso recepty,
recepty indicke kuchyne,
mlete maso po indicku,
recepty indické jídlo mleté maso,
recepty indická jídla,
indické recepty,
recept keema,
recept mleté maso,
pokrmy z hráškem,
recept na indicke samosy,
keema,
indická kuchyně diskuze
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá zelená,
olej,
hrášek mražený,
sůl,
římský kmín celý,
pepř černý,
koriandr sušený,
bobkový list,
koření garam masala,
kurkuma,
chilli,
cukr,
koriandr čerstvý
Komentáře (15)
http://3.bp.blogspot.com/-X9PkCY3AwKk/T20oi_knCDI/...
http://www.flickr.com/photos/avlxyz/3469783353/
Jinak moc děkuji za rady