Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí, můžete v závěru použít i čerstvý koriandr. Ale i bez něj bude jídlo absolutně skvělé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 015 kJ / 1 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,35 g |
| Tuky | 100,53 g |
| Vláknina | 11,69 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 5,15 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 25,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelenou chilli papričku nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme.
Krok 2: Ve woku rozpálíme ghee nebo olej a když je horký, nasypeme tam celý římský kmín a necháme provonět. Poté přidáme cibuli a sůl. Smažíme, dokud nezačne cibule hnědnout.
Krok 3: Přidáme zelené chilli papričky, zázvor a na hrubém struhadle nastrouháme do pánve česnek. Promícháme a zhruba minutu smažíme. Přidáme zbytek koření kromě garam masaly. Poté přidáme omytá a pokrájená rajčata a dvě lžíce vody.
Krok 4: Smažíme, dokud se od rajčat nezačne oddělovat slupka. Přidáme maso a stále jej mícháme a rozdrobíme ho.
Krok 5: Smažíme ho dohněda a do úplného rozdrobení. Poté přidáme půl šálku vody a vaříme, dokud není maso téměř hotové.
Krok 6: Ke konci přidáme hrášek a necháme společně dodělat a zcela vyvařit vodu. Nakonec posypeme garam masalou, nasekaným čerstvým koriandrem a dobře zamícháme.
Krok 7: Podáváme s chlebem naan, nebo můžeme použít jako náplň do samosy či chlebové placky.
Zveřejněno 23. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gG2
Moje poznámka
Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gG2
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 6 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 7 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 7 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 13 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Ledvinky dušené
josef.ridic před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 4 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 4 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 5 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 5 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 6 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 6 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
kari z mletého hovězího masa,
indické mleté maso,
maso na curry,
mleté maso indie,
indické maso,
mlete maso indicka kuchyne,
indiske chleba,
keema recept,
jehněčí maso recepty,
recepty indicke kuchyne,
mlete maso po indicku,
recepty indické jídlo mleté maso,
recepty indická jídla,
indické recepty,
recept keema,
recept mleté maso,
pokrmy z hráškem,
recept na indicke samosy,
keema,
indická kuchyně diskuze
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá zelená,
olej,
hrášek mražený,
sůl,
římský kmín celý,
pepř černý,
koriandr sušený,
bobkový list,
koření garam masala,
kurkuma,
chilli,
cukr,
koriandr čerstvý
Komentáře (15)
http://3.bp.blogspot.com/-X9PkCY3AwKk/T20oi_knCDI/...
http://www.flickr.com/photos/avlxyz/3469783353/
Jinak moc děkuji za rady