Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 851 kJ / 2 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,54 g |
Tuky | 60,38 g |
Vláknina | 28,29 g |
Cholesterol | 643 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,59 g |
Sacharidy | 261,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Na polovině dávky másla a troše vývaru podusíme červenou řepu spolu s oloupanými a nakrájenými rajčaty.
Krok 3: Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory-na kostičky nakrájené, hrubě nakrájené zelí, bobkový list, pepř a uvaříme skoro doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme červenou řepu a maso nakrájené na kostičky a ještě krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou a pirohy.
Krok 5: Pirohy: Do mouky uděláme malý důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, polovinu vlažného mléka a smícháme. Necháme v teple, až droždí vykyne.
Krok 6: Pak přidáme sůl, v druhé polovině vlažného mléka rozšleháme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
Krok 7: Mezitím uděláme náplň. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pomleté maso, opepříme a necháme vychladnout.
Krok 8: Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát, nakrájíme čtverečky, na každý položíme náplň a přeložíme přes roh. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a upečeme, cca 15 min.
Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.
Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.
Zveřejněno 13. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
Moje poznámka
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
JitkaJS před 12 minutami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 1 hodinou
Čočka na kyselo
el.mencl před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 3 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 3 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 11 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 13 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 14 hodinami
Tématické fráze:
boršč podle rodilé ukrajinky,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč recept ukrajinský,
ruske pirohy k borsci,
boršč a pirohy z mleteho masa,
ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky,
ukrajinský boršč,
recept na boršč,
ukrajinský boršč bez brambor,
ukrajinský boršč recept,
estonske pyrozky recept,
ukrajinský borsc podle ukrajinského kuchaře,
co obsahuje boršč,
ruske pirohy k borscu,
jak chutná boršč,
litevské pirohy,
borsc od ukrajinky,
studený boršč,
jíme jinak ruský boršč,
lenive pirohy
Suroviny:
maso hovězí,
kost,
mrkev,
celer,
petržel,
řepa červená,
rajče,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
brambory,
zelí bílé,
bobkový list,
smetana kysaná,
česnek,
ocet,
sůl,
pepř,
mouka polohrubá,
máslo,
droždí,
vejce,
sůl,
mléko,
maso vařené,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
Mě by chutnal i postudenu,mňam
Kazdý priemerny kuchár vie, ze ak prezenie niektorú koreninu alebo sol, tak zemiak to ciastocne napraví práve tým, ze to absorbuje.