Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukrajinský boršč s pirohy

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

13. 8. 2014 15:11

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 851 kJ / 2 593 kcal
Bílkoviny238,54 g
Tuky60,38 g
Vláknina28,29 g
Cholesterol 643 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,59 g
Sacharidy261,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Má to být na 4 porce, já mám toto jídlo tak rád, že je z toho většinou porce jedna :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

konfetka konfetka

15. 10. 2014 12:19

Andrej:bramboruy do borsce patri. bez brambor nto neni borsc ale zelnacka ;) a tenhle bosc vypada opravdu jako pravy na rozdil od ostatnich.

Fabio

26. 8. 2014 20:27

zizala:já se zase nikdy neumím rozhodnout, jestli mi více chutná boršč, nebo pirohy:-)), tak musím dělat oboje :-)

zizala zizala (moderátorka)

26. 8. 2014 19:31

Kdysi jsem našla recept na boršč od rodilé Ukrajinky, který nám nejvíc chutná a ten taky obsahuje brambory. Už léta ho tak vařím. Jen ty pirohy nedělám:-8, jíme boršč s tmavým chlebem.

Fabio

25. 8. 2014 22:48

Anna Kocikova: mně chutná ve všech podobách a klidně i postudenu:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 8. 2014 21:47

Tu jednu porci z pomalu pětilitrového hrnce znám velice dobře;-):-D
Mě by chutnal i postudenu,mňam:-p:yes::-K

Fabio

14. 8. 2014 12:02

Andrej: Já jsem byl na Ukrajině asi šestkrát služebně. Právě mě překvapilo, že jsem dostal několikrát boršč i s bramborem. Ptal jsem se na to a bylo mi řečeno, že se brambor do boršče smí dát, že záleží jak to zrovna ten daný člověk, nebo restaurace vaří. Já dělám boršč s bramborem, protože mě více zasytí :) a vyhovuje mi to. S tím, že brambor absorbuje sůl, popř koření, to je jasná věc .). Díky Andreji za napsání a postřehy.

Andrej

14. 8. 2014 10:54

Zil som na Ukrajine 3 roky. Borsc je pre mna to ich najlepsie jedlo, hoci je to len polievka a my doma polievky nikdy nevaríme. Recept obsahuje viac-menej tie isté ingrediencie, ako som borsc na Ukrajine poznal. Moznoze mnozstvá jednotlivých ingrediencií nie sú celkom rovnaké, ale to je skôr otázka zvyku. Lísi sa ale jednou potravinou, ktorú som v borsci nikdy nevidel - sú to zemiaky. Nikdy v borsci neboli. Osobne si myslím, ze tam ani nepatria, pretoze absorbujú práve tie zaujímavé chute, ktoré iná polievka nemá.
Kazdý priemerny kuchár vie, ze ak prezenie niektorú koreninu alebo sol, tak zemiak to ciastocne napraví práve tým, ze to absorbuje.

Nonya

13. 8. 2014 16:46

A ked sa na druhy den uz nie je ziadne maso tak sa pridaju vajicka a kysla smotana s cesnakom a krajec chleba :yes: ( aspon tak mi ukrajinci povedali)

Fabio

13. 8. 2014 15:56

spagetka: já ho po dovolené uvařím i s pirohama a vyfotím :)

spagetka spagetka

13. 8. 2014 15:46

Recept vypadá skvěle, mám v rodině Ukrajinku, dělává něco podobného. Škoda, že není foto, ale chápu, že ne každý to foto může přidat. Takže to nepovažuj za výtku, máme rádi boršč ve všech podobách a ukládám a i dám snaše k posouzení :yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč podle rodilé ukrajinky ukrajinský boršč s červenou řepou boršč recept ukrajinský ruske pirohy k borsci boršč a pirohy z mleteho masa ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky ukrajinský boršč recept na boršč ukrajinský boršč bez brambor ukrajinský boršč recept estonske pyrozky recept ukrajinský borsc podle ukrajinského kuchaře co obsahuje boršč ruske pirohy k borscu jak chutná boršč litevské pirohy borsc od ukrajinky studený boršč jíme jinak ruský boršč lenive pirohy

Suroviny: maso hovězí, kost, mrkev, celer, petržel, řepa červená, rajče, máslo, cibule, mouka hladká, brambory, zelí bílé, bobkový list, smetana kysaná, česnek, ocet, sůl, pepř, mouka polohrubá, máslo, droždí, vejce, sůl, mléko, maso vařené, máslo, cibule, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXnD